Laden...

Alle verhalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Verhalen > Alle verhalen

 Vijf vragen aan

>Alles uitklappen

 De werkdag van

>Alles uitklappen
  • ‘Goedemorgen’, klinkt het vrolijk door kantine van de bodes. Bode-beveiliger Atilla maakt zich klaar voor een afwisselende dag: ‘Het ontvangen van mensen is een van de taken die wij doen, maar vandaag staan er nog meer dingen op de planning. Dat is niet altijd zo hoor, er zitten ook rustige dagen tussen!’ Bode-beveiliger Atilla neemt je mee in zijn werkdag.

  • Veiligheid staat bij de rechtbank voorop. De bodes- beveiligers en parketpolitie zorgen samen voor de veiligheid van bezoekers en collega’s binnen de rechtbank. Beveiligingsadviseur Frank Nijsink van de rechtbank Overijssel is ook iedere dag bezig om de rechtbank nóg veiliger te maken. Frank neemt je mee in zijn werkdag en vertelt wat er allemaal bij het werk van een beveiligingsadviseur komt kijken.

  • Sinds twee jaar heeft de rechtbank Overijssel een overlegrechter. Deze rechter is er speciaal voor kleinere zaken. Bijvoorbeeld voor een overhangende tak of overlast van blaffende honden van de buren. De overlegrechter is een echte rechter, maar het gaat er een stuk minder formeel aan toe. Het is bedoeld om burgers op een laagdrempelige, snelle en goedkope manier een civiele procedure te laten starten. De overlegrechter gaat met beide partijen in overleg om te kijken of het mogelijk is om het geschil met elkaar op te lossen. Overijsselse overlegrechter Erik Koster neemt je mee in zijn werkdag.

  • Het is nog vroeg als rechter-commissaris (rc) Rik op zijn rode racefiets bij de rechtbank aan komt. Daarna volgt een vast ritueel: raam van zijn kamer open, koffie pakken, lunch in de koelkast, opfrissen en ‘werkkleren’ aan. Om 8:05 loopt hij fris en fruitig naar de administratie om daar de collega’s goedemorgen te zeggen en de dag voor te bespreken. En dan begint z’n dag écht.

 Die zaak vergeet ik nooit

>Alles uitklappen

 Wablief?!

>Alles uitklappen

 In beeld

>Alles uitklappen

Wikken wegen en vloggen

Volg Communicatie rechtbank Overijssel (YouTube.com)en bekijk alle vlogs in de serie 'Wikken, wegen en vloggen. Een inkijkje bij de rechtbank Overijssel'

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.