Dood van Koen Everink

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > Dood van Koen Everink

Stand van zaken

4 juli 2016: politie doet onderzoek bij het huis van Koen Everink [foto: Hollandse Hoogte]

De rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht) behandelt deze strafzaak. Op dinsdag 21 november staat om 9 uur een pro-formazitting gepland. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 11, 12 en 13 december.

Procedure

  1. Pro-formazitting Genomen stap
  2. Regiezitting Genomen stap
  3. Pro-formazitting Actieve stap
  4. Inhoudelijke behandeling rechtbank Te nemen stap
  5. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

 

Laatste nieuws

Geen aanvullend onderzoek nodig in zaak Everink

De rechtbank heeft de verzoeken van de verdediging om aanvullend onderzoek uit te voeren afgewezen. Ook bepaalde de rechtbank dat de 30-jarige verdachte uit Rotterdam langer vast moet blijven zitten.

 

Wat is een pro-formazitting?

De eerste zitting in grotere zaken is meestal een pro-formazitting. Dit is een voorbereidende zitting. Als de verdachte in voorlopige hechtenis zit, wordt telkens binnen een termijn van 90 dagen opnieuw de stand van zaken besproken en bekeken of de verdachte moet blijven vastzitten. Een pro-formazitting kan gebruikt worden als regiezitting. Daarin wordt bekeken welke onderzoekswensen er nog zijn bij het Openbaar Ministerie, de verdachte en de advocaat. Na de pro-formazitting(en) en/of regiezitting(en) bepaalt de rechtbank de datum voor de inhoudelijke behandeling.

 

Agenda

Op dinsdag 21 november staat om 9 uur een pro-formazitting gepland. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 11, 12 en 13 december.
 

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

28-09-2017Het Openbaar Ministerie hoeft niet mee te werken aan aanvullend DNA-onderzoek in de strafzaak tegen de verdachte van de moord op Koen Everink, oordeelt de rechtbank Den Haag. Eerder oordeelde de rechtbank Midden-Nederland dat er geen aanleiding is voor dit onderzoek.
04-09-2017De rechtbank heeft de verzoeken van de verdediging om aanvullend onderzoek uit te voeren afgewezen
06-06-2017De verdediging van de 30-jarige verdachte krijgt de gelegenheid om het dossier tot zich te nemen en eventuele onderzoekswensen in te dienen. Binnen enkele maanden wordt een pro-formazitting ingepland.
31-05-2017De rechtbank Midden-Nederland heeft in de zaak Everink een pro-formazitting ingepland op dinsdag 6 juni. Tijdens deze zitting zal met de verdachte worden gesproken over de voortgang van de zaak.
09-05-2017De inhoudelijke behandeling van de zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden.
04-05-2017De wrakingskamer oordeelt dat er geen sprake is van partijdigheid en dat de rechter-commissaris zich heeft gehouden aan de opdracht van de rechtbank.
14-04-2017De rechtbank beslist tijdens een pro-formazitting dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.
19-01-2017De rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.
28-11-2016Rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat verdachte in voorarrest blijft.
23-09-2016Rechtbank beslist tijdens tweede pro-formazitting dat verdachte in voorarrest blijft.
05-07-2016Reconstructie in het onderzoek naar de dood van Koen Everink.
02-06-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd.
07-04-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 60 dagen wordt verlengd.
26-03-2016Rechter-commissaris beslist dat verdachte voor 14 dagen in bewaring wordt gesteld.

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • dhr. mr. R.P. den Otter (voorzitter)
  • dhr. mr. K.J. Veenstra
  • mw. mr. C.E.M. Nootenboom-Lock

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mw. mr. B.E.M. van de Ven
  • mw. mr. drs. J. Nederlof

 

Verdediging

De advocaat van de verdachte is dhr. mr. R.A. Kaarls.

 

 

Zitting bijwonen

Voorgevel van de rechtbank Midden-Nedeland in Utrecht Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht.

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

 

Persvoorlichting rechtbank Midden-Nederland

 
 

 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Midden-Nederland

Telefoon: 088 - 361 1788
E-mail: midden-nederland@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

 

 

Nieuws over de zaak Dood Koen Everink  Nieuws over de zaak Dood Koen Everink

 

 

Geen aanvullend DNA-onderzoek in zaak Everink27-9-2017 22:00:00<p>Het Openbaar Ministerie hoeft niet mee te werken aan aanvullend DNA-onderzoek in de strafzaak tegen de verdachte van de moord op Koen Everink. De voorzieningenrechter in  Den Haag heeft de vordering van eiser afgewezen.</p>
Geen aanvullend onderzoek nodig in zaak Everink3-9-2017 22:00:00De rechtbank heeft de verzoeken van de verdediging om aanvullend onderzoek uit te voeren afgewezen. <p>De rechtbank heeft de verzoeken van de verdediging om aanvullend onderzoek uit te voeren afgewezen. Ook bepaalde de rechtbank dat de 30-jarige verdachte uit Rotterdam langer vast moet blijven zitten.</p>
Voortgang zaak Koen Everink5-6-2017 22:00:00De verdediging van de 30-jarige verdachte krijgt de gelegenheid om het dossier tot zich te nemen en eventuele onderzoekswensen in te dienen. <p>De verdediging van de 30-jarige verdachte krijgt de gelegenheid om het dossier tot zich te nemen en eventuele onderzoekswensen in te dienen. De rechtbank Midden-Nederland plant over 1 tot 3 maanden een pro-formazitting in. </p>