Dood van Koen Everink

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > Dood van Koen Everink

Stand van zaken

4 juli 2016: politie doet onderzoek bij het huis van Koen Everink [foto: Hollandse Hoogte]

De rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht) behandelt deze strafzaak. Op dinsdag 9 mei is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Procedure

  1. Pro-formazitting Genomen stap
  2. Regiezitting Genomen stap
  3. Pro-formazitting Te nemen stap
  4. Inhoudelijke behandeling rechtbank Actieve stap
  5. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

Inhoudelijke behandeling zaak Koen Everink uitgesteld

De inhoudelijke behandeling van de zaak Koen Everink is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechtbank Midden-Nederland heeft de zaak aangehouden nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden.

 

Hoe komt een uitspraak van de rechter tot stand?

De officier van justitie vertelt waarvan hij de verdachte verdenkt. De rechter ondervraagt de verdachte en doet onderzoek. De officier van justitie vertelt of/waarom hij de verdachte schuldig vindt en welke staf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachte en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachte krijgt het laatste woord.

 

Agenda

 Deze zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

09-05-2017De inhoudelijke behandeling van de zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden.
04-05-2017De wrakingskamer oordeelt dat er geen sprake is van partijdigheid en dat de rechter-commissaris zich heeft gehouden aan de opdracht van de rechtbank.
14-04-2017De rechtbank beslist tijdens een pro-formazitting dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.
19-01-2017De rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.
28-11-2016Rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat verdachte in voorarrest blijft.
23-09-2016Rechtbank beslist tijdens tweede pro-formazitting dat verdachte in voorarrest blijft.
05-07-2016Reconstructie in het onderzoek naar de dood van Koen Everink.
02-06-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd.
07-04-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 60 dagen wordt verlengd.
26-03-2016Rechter-commissaris beslist dat verdachte voor 14 dagen in bewaring wordt gesteld.

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • dhr. mr. R.P. den Otter (voorzitter)
  • dhr. mr. K.J. Veenstra
  • mw. mr. C.E.M. Nootenboom-Lock

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mw. mr. B.E.M. van de Ven
  • mw. mr. drs. J. Nederlof

 

Verdediging

De advocaten van de verdachte hebben op de zitting van 9 mei de verdediging neergelegd. Gelet op de aard van de zaak is het wel nodig dat de verdachte door een advocaat wordt bijgestaan. Dat betekent dat de verdachte op zoek moet gaan naar een nieuwe advocaat.

 

 

Zitting bijwonen

Voorgevel van de rechtbank Midden-Nedeland in Utrecht Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht.

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

 

Persvoorlichting rechtbank Midden-Nederland

 
 

 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Midden-Nederland

Telefoon: 088 - 361 1788
E-mail: midden-nederland@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

 

 

Nieuws over de zaak Dood Koen Everink  Nieuws over de zaak Dood Koen Everink

 

 

Inhoudelijke behandeling zaak Koen Everink uitgesteld8-5-2017 22:00:00De inhoudelijke behandeling van de zaak Koen Everink is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechtbank Midden-Nederland heeft de zaak aangehouden nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden. <p>De inhoudelijke behandeling van de zaak Koen Everink is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechtbank Midden-Nederland heeft de zaak aangehouden nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden. </p>
Wrakingsverzoek in zaak Everink afgewezen3-5-2017 22:00:00De wrakingskamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft het wrakingsverzoek in de zaak Koen Everink afgewezen.<p>De wrakingskamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft het wrakingsverzoek in de zaak Koen Everink afgewezen.</p>
Planning inhoudelijke behandeling zaak Koen Everink1-5-2017 22:00:00De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland van maandag 8 tot en met donderdag 11 mei.<p>De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland van maandag 8 tot en met donderdag 11 mei. De rechtbank is van plan om de zittingsdagen als volgt in te vullen. Dit is een voorlopige planning. Er kunnen ontwikkelingen zijn die maken dat de planning wordt aangepast.</p>