Dood van Koen Everink

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > Dood van Koen Everink

Procedure

De rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht) behandelt deze strafzaak. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland van 8 tot en met 11 mei 2017. De volgende zitting is een pro-formazitting op 14 april om 9 uur.

  1. Pro-formazitting Genomen stap
  2. Regiezitting Actieve stap
  3. Pro-formazitting Tenemen stap
  4. Inhoudelijke behandeling rechtbank Tenemen stap
  5. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

Verdachte blijft in voorarrest

Het voorarrest van de 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink is verlengd. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist tijdens een regiezitting. De verdediging verzocht de rechtbank om het voorarrest op te heffen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland van 8 tot en met 11 mei 2017. De volgende zitting is een pro-formazitting op 14 april om 9 uur.

 

Wat is een pro-formazitting?

De eerste zitting in grotere zaken is meestal een pro-formazitting. Dit is een voorbereidende zitting. Als de verdachte in voorlopige hechtenis zit, wordt telkens binnen een termijn van 90 dagen opnieuw de stand van zaken besproken en bekeken of de verdachte moet blijven vastzitten.

Een pro-formazitting kan gebruikt worden als regiezitting. Daarin wordt bekeken welke onderzoekswensen er nog zijn bij het Openbaar Ministerie, de verdachte en de advocaat.

 

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

19-01-2017De rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.
28-11-2016Rechtbank beslist tijdens een regiezitting dat verdachte in voorarrest blijft.
23-09-2016Rechtbank beslist tijdens tweede pro-formazitting dat verdachte in voorarrest blijft.
05-07-2016Reconstructie in het onderzoek naar de dood van Koen Everink.
02-06-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd.
07-04-2016Raadkamer beslist dat het voorarrest van de verdachte met 60 dagen wordt verlengd.
26-03-2016Rechter-commissaris beslist dat verdachte voor 14 dagen in bewaring wordt gesteld.

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • dhr. mr. R.P. den Otter (voorzitter)
  • dhr. mr. K.J. Veenstra
  • mw. mr. C.E.M. Nootenboom-Lock

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mw. mr. B.E.M. van de Ven
  • mw. mr. drs. J. Nederlof

 

Verdediging

Dhr. mr. P.J. Hoogendam is advocaat van de verdachte.

 

 

Zitting bijwonen

Voorgevel van de rechtbank Midden-Nedeland in Utrecht  Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht.

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

 

Persvoorlichting rechtbank Midden-Nederland

 
 

 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Midden-Nederland

Telefoon: 088 - 361 1788
E-mail: midden-nederland@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

 

 

Nieuws over de zaak Dood Koen Everink  Nieuws over de zaak Dood Koen Everink

 

 

Verdachte in zaak Everink blijft vastzitten18-1-2017 23:00:00Het voorarrest van de 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink is verlengd. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist tijdens een regiezitting. <p>Het voorarrest van de 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink is verlengd. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist tijdens een regiezitting. De verdediging verzocht de rechtbank om het voorarrest op te heffen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland van 8 tot en met 11 mei. </p>
Verdachte in zaak Everink blijft in voorarrest22-9-2016 22:00:00De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink blijft in voorarrest, dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist tijdens de tweede pro-formazitting. <p>De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink blijft in voorarrest, dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist tijdens de tweede pro-formazitting. Daarnaast is de voortgang van het onderzoek besproken en heeft de advocaat enkele onderzoekswensen ingediend. De volgende zitting wordt binnen drie maanden ingepland. <br></p>
Persinformatie reconstructie in zaak Koen Everink3-7-2016 22:00:00Op dinsdagavond 5 juli vindt een reconstructie plaats in het onderzoek naar de dood van Koen Everink.<p>Op dinsdagavond 5 juli vindt een reconstructie plaats in het onderzoek naar de dood van Koen Everink. De reconstructie wordt gehouden op verzoek van de officier van justitie en wordt geleid door de rechter-commissaris.</p>