Overige bekende rechtszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > Overige bekende rechtszaken
illustratieve afbeelding van rechtszaal

 Overige bekende rechtszaken

>Alles uitklappen
 • ​Op 20 mei 2016 is bij het gerechtshof Amsterdam een verzoekschrift op grond van artikel 7:907 Burgerlijk Wetboek ingediend en geregistreerd onder zaaknummer 200.191.713. Het verzoekschrift strekt tot verbindend verklaren van een overeenkomst ter collectieve afwikkeling van massaschade die tussen verzoeksters op 14 maart 2016 is gesloten. De verzoeksters zijn: Ageas, VEB, Deminor, SICAF, FortisEffect en Stichting FORsettlement.
  Op 24 maart 2017 om 10:00 uur zal de mondelinge behandeling van het verzoekschrift plaatsvinden.

  Meer over WCAM-Verzoekschrift Ageas S.A./N.V

 • ​Op 27 mei 2013 is bij het gerechtshof Amsterdam een verzoekschrift op grond van artikel 7:907 Burgerlijk Wetboek ingediend en geregistreerd onder zaaknummer 200.127.525. Het verzoekschrift strekt tot verbindend verklaren van de overeenkomst ter collectieve afwikkeling van massaschade die tussen verzoeksters op 24 mei 2013 is gesloten. In de zaak zijn twee tussenbeslissingen gegeven. Op 4 november 2014 heeft het hof een einduitspraak gedaan.

  Meer over WCAM - verzoekschrift DSB

 • Op 4 januari 2013 vond een vechtpartij plaats op de Vestdijk in Eindhoven. De camerabeelden van de vechtpartij zijn veelvuldig op televisie en internet verschenen. De rechtbank Oost-Brabant behandelt op 14 augustus 2013 de strafzaken tegen vier jonge mannen uit België. Het gaat om één meerderjarige en drie minderjarige verdachten. Twee van de Belgische verdachten (van vijftien en zeventien jaar oud) meldden zich eind januari in Nederland en zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant. De twee jongens zaten tot eind februari in voorlopige hechtenis in Nederland en zijn erna onder voorwaarden geschorst. Half mei was in hun zaken de regiezitting bij de kinderrechter. De zaken konden nog niet inhoudelijk worden behandeld, omdat het openbaar ministerie het onderzoek nog niet had afgerond. Twee andere verdachten (van toen zeventien en negentien jaar oud) zijn in mei en juni vanuit België overgeleverd aan Nederland. De twee jonge mannen zitten tot aan de inhoudelijke behandeling in voorlopige hechtenis.

  Meer over de vechtpartij Vestdijk Eindhoven

 • Turks-Koerdische bendeleider is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor huurmoorden, gijzelingen en drugshandel. Sinds 18 april 2011 loopt er een herzieningsverzoek in deze zaak bij de Hoge Raad.

  Meer over Huseyin B.

 • ​Op 31 december 2013 hebben Stichting DES Centrum en een groot aantal bedrijven en verzekeraars bij het gerechtshof Amsterdam het verzoek ingediend om een tussen hen gesloten overeenkomst (schikking) verbindend te verklaren. De overeenkomst bevat een compensatieregeling voor kinderen van DES-dochters die lijden aan een of meer handicaps die mogelijk voortvloeien uit een te vroege geboorte. Het ging in deze procedure om het al of niet verbindend verklaren van de compensatieregeling. Het hof heeft op 24 juni 2014 beschikt in de zaak.

  Meer over de DES-regeling-zaak