De zaak Mitch Henriquez

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > De zaak Mitch Henriquez

Procedure

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. De inhoudelijke behandeling vindt plaats tussen 13 en 24 november 2017. De uitspraak staat gepland op 21 december 2017.

  1. Regiezitting Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank Te nemen stap
  3. Uitspraak rechtbank Te nemen stap
           

Agenda

Datum

Tijd

13-11-2017 t/m 24-11-2017Inhoudelijke behandeling
21-12-2017Verwachte datum uitspraak
De zitting in deze strafzaak vindt plaats op het Justitieel Complex Schiphol (JCS).

 

 Veelgestelde vragen

>Alles uitklappen

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

06-04-2017Pro-formazitting
27-03-2017Inhoudelijke behandeling uitgesteld
20-02-2017Eerste regiezitting

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • mr. J.W. du Pon (voorzitter)
  • mr. Y. J. Wijnnobel-van Erp
  • mr. N.F.H. van Eijk

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mr. H. Mol
  • mr. S. Sleeswijk-Visser

 

Verdediging

Mr. C.L.A. de Sitter en mr. Th. J. Kelder verdedigen de twee verdachten.

Nabestaanden

mr. R.A, Korver en mr. E.G.S. Roethof vertegenwoordigen de nabestaanden in deze zaak.

 

 

Zitting bijwonen

Justitieel Complex Schiphol Justitieel Complex Schiphol [Foto: HH]

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. Vanwege veiligheidsredenen vinden de zittingen plaats op het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp.

Zitting bijwonen

Het is mogelijk om als belangstellende zittingen in de zaak bij te wonen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen is een zaal live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zalen vol zijn, wordt de toegang geweigerd.

Routebeschrijving

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Beperkt aantal parkeerplekken

Komt u met de auto? Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

 

 

     

Persvoorlichting rechtbank Den Haag

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Den Haag

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

Nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws over deze zaak

 

 

Verdachte agenten strafzaak Mitch Henriquez blijven anoniemhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Verdachte-agenten-strafzaak-Mitch-Henriquez-blijven-anoniem.aspxDen Haag19-4-2017 22:00:00<p>De twee agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, blijven gedurende de strafzaak anoniem. Dat heeft de rechtbank Den Haag vandaag opnieuw besloten naar aanleiding van een herhaald verzoek van de nabestaanden tijdens de regiezitting op 6 april 2017. De rechtbank geeft hun namen niet vrij omdat de namen niet voorkomen in de processtukken.</p>
Geen extra vervolging in strafzaak over dood arrestant Henriquezhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Geen-extra-vervolging-in-strafzaak-over-dood-arrestant-Henriquez.aspxDen Haag29-3-2017 22:00:00Het verzoek om 3 agenten strafrechtelijk te vervolgen en 2 agenten uitgebreider, voor meer strafbare feiten, te vervolgen voor de dood van arrestant Henriquez is afgewezen.<p>Het verzoek om 3 agenten strafrechtelijk te vervolgen en 2 agenten uitgebreider, voor meer strafbare feiten, te vervolgen voor de dood van arrestant Henriquez is afgewezen. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald in een zogenoemde artikel 12 Sv procedure.</p>
Inhoudelijke behandeling van de zaak Mitch Henriquez gaat voorlopig niet doorhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Inhoudelijke-behandeling-van-de-zaak-Mitch-Henriquez-gaat-voorlopig-niet-door.aspxDen Haag26-3-2017 22:00:00<p>De rechtbank heeft moeten besluiten de inhoudelijke behandeling van de zaak Mitch Henriquez nu niet te laten doorgaan. De reden hiervoor is, dat door de raadslieden van de verdachten (twee agenten) twee weken voor de eerste zittingsdag een rapport van een forensisch arts aan de rechtbank is overgelegd. In dat rapport staat dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Mitch Henriquez als gevolg van verwurging na een nekklem is overleden. Het rapport noemt als meest waarschijnlijke doodsoorzaak: hartstilstand/hartritmestoornissen.</p>