De zaak Mitch Henriquez

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > De zaak Mitch Henriquez

Stand van zaken

[Foto: Hollandse Hoogte]

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. De uitspraak staat gepland op 21 december 2017.

Procedure

  1. Regiezitting Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank Genomen stap
  3. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

Laatste nieuws

Terugblik inhoudelijke behandeling Mitch Henriquez

De rechtbank Den Haag heeft vandaag na een inhoudelijke behandeling van 2 weken het onderzoek in de zaak Mitch Henriquez beëindigd. Nu zal de rechtbank zich gaan beraden. Zij doet uitspraak op 21 december 2017 om 13.00. Door middel van een aantal korte films geeft de Haagse rechtbank op haar twitteraccount @HaagseRechtbank een toelichting op veel gestelde vragen.

Wat is een strafzaak?

De verdachte is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. In het strafrecht beoordeelt de strafrechter of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en daarvoor gestraft moet worden.

 
       

Agenda

Op 21 december is naar verwachting uitspraak in deze zaak. Zittingen in deze strafzaak vindt plaats op het Justitieel Complex Schiphol (JCS).

 Veelgestelde vragen

>Alles uitklappen

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

23-11-2017Door middel van een aantal korte films geeft de Haagse rechtbank op haar twitteraccount @HaagseRechtbank een toelichting op veel gestelde vragen
23-11-2017De rechtbank Den Haag heeft vandaag na een inhoudelijke behandeling van 2 weken het onderzoek in de zaak Mitch Henriquez beëindigd.
17-11-2017De rechtbank heeft onder andere de feiten besproken, medische stukken behandeld en medische deskundigen gehoord.
04-07-2017Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag in hoger beroep geoordeeld dat de Staat niet verplicht is de namen bekend te maken van de politieagenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez.
27-06-20175 politieagenten die in 2015 in het Haagse Zuiderpark betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, blijven anoniem, belist de voorzieningenrechter.
20-04-2017De 2 agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, blijven gedurende de strafzaak anoniem. Dat heeft de rechtbank Den Haag opnieuw besloten.
06-04-2017Pro-formazitting in strafzaak
31-03-2017Nabestaanden van Mitch Henriquez eisten in kort geding de namen van 5 agenten. De voorzieningenrechter wijst de vordering van eisers af omdat de rechtbank in de strafprocedures al afwijzend heeft beslist op het gelijkluidende verzoek van eisers.
30-03-2017Het verzoek om 3 agenten strafrechtelijk te vervolgen en 2 agenten uitgebreider, voor meer strafbare feiten, te vervolgen voor de dood van arrestant Henriquez is afgewezen.
27-03-2017De rechtbank heeft moeten besluiten de inhoudelijke behandeling van de zaak Mitch Henriquez nu niet te laten doorgaan. De reden hiervoor is, dat door de raadslieden van de verdachten 2 weken voor de eerste zittingsdag een rapport van een forensisch arts aan de rechtbank is overgelegd.
20-02-2017Eerste regiezitting in strafzaak

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • mr. J.W. du Pon (voorzitter)
  • mr. Y. J. Wijnnobel-van Erp
  • mr. N.F.H. van Eijk

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mr. H. Mol
  • mr. S. Sleeswijk-Visser

 

Verdediging

Mr. C.L.A. de Sitter en mr. Th. J. Kelder verdedigen de twee verdachten.

Nabestaanden

mr. R.A, Korver en mr. E.G.S. Roethof vertegenwoordigen de nabestaanden in deze zaak.

 

 

Zitting bijwonen

Justitieel Complex Schiphol Justitieel Complex Schiphol [Foto: HH]

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. Vanwege veiligheidsredenen vinden de zittingen plaats op het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp.

Zitting bijwonen

Het is mogelijk om als belangstellende zittingen in de zaak bij te wonen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen is een zaal live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zalen vol zijn, wordt de toegang geweigerd.

Routebeschrijving

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Beperkt aantal parkeerplekken

Komt u met de auto? Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

 

 

     

Persvoorlichting rechtbank Den Haag

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Den Haag

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

Nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws over deze zaak

 

 

Uitspraak zaak Mitch Henriquez op donderdag 21 december 2017 om 13:00 uurDen Haag3-12-2017 23:00:00<font color="#000000" face="Times New Roman" size="3"> </font><p><strong><span>Op donderdag 21 december 2017 doet de rechtbank om 13:00 uur uitspraak in<strong><span><span><font size="2"> </font></span>de strafzaak tegen de twee agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez in 2015. De uitspraak vindt plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.</span></strong></span></strong></p><font color="#000000" face="Times New Roman" size="3"> </font>
Terugblik eerste week inhoudelijke behandeling Mitch HenriquezDen Haag15-11-2017 23:00:00<p><strong>De eerste week van de inhoudelijke behandeling is afgerond. De rechtbank heeft de feiten besproken, de medische stukken behandeld en de medische deskundigen gehoord. Daarbij is ook aandacht besteed aan door de nabestaanden nieuw ingebrachte stukken. Verder hebben de nabestaanden hun spreekrecht uitgeoefend en dat is gedaan zowel door hen in persoon als door hun advocaten. Ten slotte zijn de vorderingen van de benadeelde partijen en de persoonlijke omstandigheden van de verdachten aan de orde gekomen. Aan het einde van de eerste week is de planning voor de tweede week in onderling overleg met de aanwezige partijen gewijzigd en vastgesteld. </strong><br></p>
Zaak Mitch Henriquez start op maandag 13 november 2017Den Haag5-11-2017 23:00:00<p>Van maandag 13 november tot en met vrijdag 24 november 2017 vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak tegen twee agenten vanwege hun betrokkenheid bij de aanhouding van Mitch Henriquez in 2015. De zitting start iedere dag om 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.</p>