De zaak Mitch Henriquez

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > De zaak Mitch Henriquez
Illustratieve afbeelding van een toga

Procedure

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. Maandag 20 februari was de eerste openbare zitting (regiezitting) in deze zaak. De start van de inhoudelijke behandeling is op donderdag 6 april 2017.

  1. Regiezitting Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank Tenemen stap
  3. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

Nadere informatie eerste openbare zitting zaak Mitch Henriquez

De strafzaak tegen 2 agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, wordt vervolgd op donderdag 6 april 2017 vanaf 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.

 

Hoe komt een uitspraak van de rechter tot stand?

De officier van justitie vertelt waarvan hij de verdachten verdenkt. De rechter ondervraagt de verdachten en doet onderzoek. De officier van justitie vertelt of/waarom hij de verdachten schuldig vindt en welke staf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachten en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachten krijgen het laatste woord.

Agenda

De planning van de inhoudelijke behandeling ziet er als volgt uit:

Datum

Tijd

06/07-04-2017feitenbehandeling, spreekrecht van de nabestaanden, vorderingen tot schadevergoeding, persoonlijke omstandigheden van de verdachten, pleidooi mr. Roethof
10-04-2017pleidooien mr. Korver, requisitoir officier van justitie
11-04-2017

pleidooi van de verdediging

12-04-2017

tweede termijn en het laatste woord

De zitting in deze strafzaak vindt plaats op het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Voor de inhoudelijke behandeling zijn vooralsnog 5 dagen ingepland.

 

 Veelgestelde vragen

>Alles uitklappen

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

20-02-2017Eerste regiezitting

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • mr. J.W. du Pon (voorzitter)
  • mr. Y. J. Wijnnobel-van Erp
  • mr. N.F.H. van Eijk

Openbaar Ministerie

De volgende officieren van justitie behandelen deze zaak:

  • mr. H. Mol
  • mr. S. Sleeswijk-Visser

 

Verdediging

Mr. C.L.A. de Sitter en mr. Th. J. Kelder verdedigen de twee verdachten.

Nabestaanden

mr. R.A, Korver en mr. E.G.S. Roethof vertegenwoordigen de nabestaanden in deze zaak.

 

 

Zitting bijwonen

Justitieel Complex SchipholJustitieel Complex Schiphol [Foto: HH]

De rechtbank Den Haag behandelt deze strafzaak. Vanwege veiligheidsredenen vinden de zittingen plaats op het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp.

Zitting bijwonen

Het is mogelijk om als belangstellende zittingen in de zaak bij te wonen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen is een zaal live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zalen vol zijn, wordt de toegang geweigerd. 

                    

Routebeschrijving

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Beperkt aantal parkeerplekken

Komt u met de auto? Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

 

 

     

Persvoorlichting rechtbank Den Haag

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Den Haag

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

Nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws over deze zaak

 

 

Nadere informatie inhoudelijke behandeling zaak Mitch Henriquez op donderdag 6 april 2017https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Nadere-informatie-inhoudelijke-behandeling-zaak-Mitch-Henriquez-op-donderdag-6-april-2017.aspxDen Haag14-3-2017 23:00:00<p>De strafzaak tegen twee agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, wordt hervat op donderdag 6 april 2017 vanaf 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp. Voor de inhoudelijke behandeling zijn  vijf dagen ingepland.</p>
Nadere informatie eerste openbare zitting zaak Mitch Henriquez op maandag 20 februari 2017https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Nadere-informatie-eerste-openbare-zitting-zaak-Mitch-Henriquez-op-maandag-20-februari-2017.aspxDen Haag13-2-2017 23:00:00Nadere informatie over de eerste openbare zitting in de zaak Mitch Henriquez op maandag 20 februari 2017. De rechtbank Den Haag houdt de zitting op het Justitieel Complex Schiphol.<p>De regiezitting in de strafzaak tegen twee agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, vindt plaats op maandag 20 februari 2017 vanaf 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.<br></p>