Strafzaak tegen Hells Angels Haarlem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken > Strafzaak tegen Hells Angels Haarlem

Stand van zaken

9 mensen zijn eind januari 2017 aangehouden in verband met criminele activiteiten van de Hells Angels Haarlem. Allen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De overige verdenkingen betreffen meerdere gevallen van dwang en afpersing, mishandeling, brandstichting, bedreiging, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit en witwassen.

Op 22 maart start de inhoudelijke behandeling in de zaak tegen de Hells Angels Haarlem (onderzoek Toren). Er zijn voor deze zaak 24 zittingsdagen ingepland in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Procedure

  1. Pro-formazittingen Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank Actieve stap
  3. Uitspraak rechtbank Te nemen stap

 

Laatste nieuws

Tijdelijke opheffing elektronisch toezicht in zaak Hells Angels

In de zaak van de Hells Angels die op dit moment bij de rechtbank Noord-Holland dient heeft een van de verdachten toestemming gekregen om op vakantie te gaan. Op advies van de reclassering heeft de rechtbank ermee ingestemd dat de enkelband gedurende de reis afgekoppeld kan worden en na terugkomst direct weer zal worden aangesloten.

 


De strafzitting: hoe komt een uitspraak van de rechter tot stand?

De officier van justitie vertelt waarvan hij de verdachte verdenkt. De rechter ondervraagt de verdachte en doet onderzoek. De officier van justitie vertelt of/waarom hij de verdachte schuldig vindt en welke straf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachte en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachte krijgt het laatste woord.

Agenda


Datum

Omschrijving

22 maart

9.00 uur: pro-formazitting
13.30 uur: inhoudelijke behandeling

27, 30 maart, 17 april,
3, 8, 14, 15, 17, 31 mei en 7 juni

inhoudelijke behandeling

25 april, 13 juni

requisitoir

3, 8, 14, 15 mei, 21 en 22 juni

pleidooi (zitting 22 juni vindt plaats op Schiphol)

27 juni

repliek en dupliek

4 juli

sluiting van de zaak

18 juli

uitspraak

Ontwikkelingen

Datum         

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

11, 12 oktober 2017 Pro-formazittingen
17, 18, 20 juli 2017Pro-formazittingen. Een van de verdachten krijgt toestemming om op vakantie te gaan.
9, 11, 12 mei 2017Pro-formazittingen
Eind 2017Verdachten aangehouden
23 maart 2018 De raadslieden van drie verdachten hebben verzocht om de inhoudelijke behandeling van de zaak van hun cliënten uit te stellen tot oktober 2018. Dat verzoek heeft de rechtbank afgewezen. De rechtbank heeft ruimte gevonden om de feiten behandeling van deze 3 verdachten eind mei en begin juni 2018 te laten plaatsvinden

 

Procesdeelnemers

 
 

Rechtbank

De volgende rechters behandelen deze zaak:

  • Dhr. mr. W.J. van Andel (voorzitter)
  • Mw. mr. M.W. Groenendijk
  • Dhr. mr. N. Boots

 

 

Zitting bijwonen

De extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam Osdorp [foto: Hollandse Hoogte]

De rechtszaak vindt plaats in de extra beveiligde zittingszaal in Amsterdam Osdorp (de Bunker), Zuidermolenweg 1.

De behandeling van de zaak is openbaar. In principe is het dan ook mogelijk om de zittingen als publiek bij te wonen. Het aantal plaatsen op de publieke tribune in de Bunker is echter beperkt en journalisten hebben voorrang op andere belangstellenden. Vooraf aanmelden is niet nodig. U dient wel een legitimatiebewijs mee te nemen.

In de Bunker is een koffieautomaat en een snoepautomaat aanwezig. In de nabije omgeving zijn geen eetgelegenheden.

Let op: uw mobiele telefoon en andere communicatiemiddelen (laptops, iPads, tablets) mogen het gebouw niet in. Er zijn geen kluisjes om uw spullen in op te bergen.

Voor journalisten gelden andere regels..

 

Persvoorlichting rechtbank Noord-Holland

 
 

Perscontact

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting van de rechtbank Noord-Holland, telefoonnummer: 06 - 18 30 81 86, of stuur een e-mail naar voorlichting.rb-nho@rechtspraak.nl.

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Het is alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen tot 12.00 uur op de voorgaande werkdag worden ingediend via een e-mail naar voorlichting.rb-nho@rechtspraak.nl.

 

 

 

 

Nieuwsberichten over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuwsberichten over deze zaak

 

 

Tijdelijke opheffing elektronisch toezicht in zaak Hells Angelshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Tijdelijke-opheffing-elektronisch-toezicht-in-zaak-Hells-Angels.aspxSchiphol17-7-2017 22:00:00In de zaak van de Hells Angels die op dit moment bij de rechtbank Noord-Holland dient heeft een van de verdachten toestemming gekregen om op vakantie te gaan. <p>In de zaak van de Hells Angels die op dit moment bij de rechtbank Noord-Holland dient heeft een van de verdachten toestemming gekregen om op vakantie te gaan.</p><font color="#000000" face="Times New Roman" size="3"> </font><font color="#000000" face="Times New Roman" size="3"> </font>