Bewindvoerder wijzigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUw Situatie > Bewind > Bewindvoerder wijzigen

Als iemand wegens omstandigheden niet goed voor zijn eigen financiën kan zorgen, kan de kantonrechter op verzoek een beschermingsmaatregel nemen. Als zo'n maatregel alleen over de financiën gaat, is sprake van (beschermings-)bewindBewind is alleen mogelijk bij meerderjarigen.

De aanvraag- of wijzigingsprocedure voor bewind valt onder het burgerlijk recht (civiel recht). U bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen.

Bewindvoerder wijzigen

Procedure voor het wijzigen

Het is mogelijk om van bewindvoerder te wijzigen. Ook kunt u de beschermingsmaatregel omzetten als deze te licht of te zwaar is. Als u een andere bewindvoerder wilt, schrijft u een brief/verzoekschrift. Hierin moet staan:

  • naam, adres en woon- of vestigingsplaats van de huidige bewindvoerder
  • naam, adres en woon- of vestigingsplaats van de persoon die onder bewind is gesteld
  • naam, adres en woon- of vestigingsplaats van de eventuele belanghebbende(n)
  • wat u vraagt en waarom (verzoek en gronden)


Stuur de brief/verzoekschrift naar de rechtbank (sector kanton) in het gebied waar degene woont voor wie de maatregel is bedoeld. Stuur met het verzoekschrift de bereidverklaring (pdf, 930,1 KB) van de voorgestelde bewindvoerder en de akkoordverklaring (pdf, 622,2 KB) van de belanghebbende(n) mee.

 Veelgestelde vragen: wijzigen bewind

>Alles uitklappen

 Veelgestelde Vragen: bewindvoerder

>Alles uitklappen

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar het kan verstandig zijn deskundig advies te vragen aan een advocaat of andere juridisch adviseur.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum