Week van de Rechtspraak - Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak - Gerechtshof Den Haag

Programma Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door het gerechtshof Den Haag wordt georganiseerd.

Publieksacademie Cybercrime 'In the picture'

Foto’s en filmpjes delen gaat natuurlijk heel makkelijk met je smartphone. Maar wat als het te ver gaat, als er (juridische) grenzen worden verschreden? Wat zijn de mogelijke gevolgen voor slachtoffer en dader? Rechters van het Kenniscentrum Cybercrime/gerechtshof Den Haag vertellen over wat ze op dit gebied tegenkomen in hun dagelijkse werk.

Datum: vrijdag 29 september 2017
Locatie: Paleis van Justitie in Den Haag
Tijd: 15.30 uur
Publieksacademie Cybercrime                         

Raadsheer voor de klas

Raadsheren (rechters in hoger beroep) gaan op bezoek bij groepen 8 van diverse basisscholen in Den Haag. Tijdens een les 'Raadsheer voor de klas' vertelt een raadsheer over zijn of haar werk. Want wat doet een rechter precies? Hoe gaat dat in een rechtszaal? Over welke zaken beslist een rechter eigenlijk? De kinderen krijgen gelegenheid om al hun vragen te stellen.

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?