Week van de Rechtspraak - Hof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak - Hof Amsterdam

Programma Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u informatie over de activiteit die door het gerechtshof Amsterdam en het gerechtshof Amsterdam gezamenlijk wordt georganiseerd.

Meet the Court i.s.m. de rechtbank Amsterdam en de VU

Datum: 25 september 2017
Locatie: gerechtshof Amsterdam, IJdok 20
Tijd: 14:00 uur

In samenwerking met de careeroffice en studievereniging QBDBD van de VU wordt aan studenten de mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan met rechters, raadsheren, griffiers, een officier van justitie en een advocaat generaal. Studenten dienen zich van te voren bij QBDBD aan te melden.

Open Dag Gerechtshof Amsterdam

Datum: 30 september 2017
Locatie: Gerechtshof Amsterdam, IJdok 20 - Amsterdam
Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Bekijk het Paleis van Justitie van binnen. Woon een rechtszaak bij. Stel vragen aan een raadsheer (rechter in hoger beroep), een griffier een ex-gedetineerde, een rechtbankjournalist en rechtbanktekenares. Of bekijk de cellen waar verdachten wachten tot hun zitting begint. Het kan allemaal tijdens de Open Dag van het gerechtshof Amsterdam.

Raadsheer voor de klas

Door 13 raadsheren, 2 griffiers en een stagiaire worden tijdens deze hele week gastlessen gegeven op scholen. Dit zijn 4 MBO-scholen (ROC van Amsterdam College Centrum, ROC Kop van Noord-Holland, Veiligheidscollege en MBO College West) 1 gymnasium (St. Ignatius) en een soort vooropleiding van de Vrije Universiteit. Ze gaan in totaal bij 15 klassen op bezoek en bereiken daarmee zo'n 350 leerlingen. Daar leggen ze stellingen voor, behandelen een casus met de klas (keuze uit de thema's: scheiden, online pesten of uitgaansgeweld) en daarna volgt een vraag maar raak sessie. We hadden zoveel aanvragen voor gastlessen dat we niet aan alle verzoeken konden voldoen. Na de Week proberen we daar alsnog gevolg aan te geven.

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?