Week van de Rechtspraak - rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak - rechtbank Gelderland

Programma Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Gelderland worden georganiseerd.

Scholenprogramma

In samenwerking met de AIVD en docenten maatschappijleer maakte de Gelderse werkgroep een lesopzet voor middelbare scholieren. We bezoeken met dit programma tijdens de Week van de Rechtspraak twee scholen in het werkgebied van de rechtbank Gelderland.

Rechters gaan met de scholieren in gesprek over het thema privacy, bijvoorbeeld bij het balanceren tussen verbod en veiligheid. Op die wijze kunnen we een grote groep leerlingen een kijkje achter de schermen van de rechtspraak bieden, en hen tegelijkertijd zelf laten nadenken over eigen gedrag als het gaat om privacy in combinatie met bijvoorbeeld Social Media.

Essaywedstrijd voor studenten

HOE DENK JIJ OVER DE TOEKOMST VAN DE RECHTER – DE RECHTER VAN DE TOEKOMST

Dat is de vraag die de rechtbank Gelderland stelde aan studenten. Onze rechters behoren tot de beste ter wereld. Om op dat niveau te blijven is hard werken en goede, snelle en betrouwbare rechtspraak leveren niet genoeg. De maatschappij eist meer. Meer dan ingrijpen bij onrecht. Meer dan alleen het oplossen van conflicten tussen personen, bedrijven en overheid. Meer informatie lees je in een eerder verschenen bericht van rechtbank Gelderland.

Maar liefst 28 studenten hebben aan de oproep om een essay in te zenden gehoor gegeven. Inzenden is niet meer mogelijk. Een interne commissie van rechtbank Gelderland zorgt voor een shortlist. De jury, bestaande uit [Inge Wessels, Ashley Terlouw, Margreet Blaisse en Jac. Toes], selecteert vervolgens de drie beste essays.

De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdag 29 september 2017 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie Arnhem. De inzenders van de drie beste essays worden hiervoor uitgenodigd.

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?