Week van de Rechtspraak - rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak - rechtbank Noord-Holland

Programma Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Noord-Holland worden georganiseerd.

Open Monumentendag 2017

Na een succesvolle Open Monumentendag in 2016 opent de Haarlemse locatie van de rechtbank Noord-Holland ook dit jaar haar deuren voor publiek. Het pand aan de Jansstraat is op zaterdag 9 september te bezichtigen.

Tijdens Open Monumentendag kan iedereen het monumentale pand uit 1890 komen bekijken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in oude zittingzalen, bekijk filmpjes over de rechtspraak of maak een selfie in een toga. Ook aan onze jonge bezoekers is gedacht. Zij kunnen een speurtocht doen. Als zij deze met goed gevolg afleggen, gaan ze naar huis met een echt diploma.

Wilt u ook een kijkje nemen in ons pand?
Kom dan zaterdag 9 september naar de rechtbank op Jansstraat 81 in Haarlem. U bent van harte welkom tussen 12.00 uur tot 17.00 uur.

Gildewandeling in Haarlem

Op donderdag 28 september kunt u mee met een Gildewandeling over de geschiedenis van de rechtspraak in Haarlem. Wie waren in vroegere tijden de hoofdrolspelers die over een conflict een oordeel moesten geven. Waar werd recht gesproken en welke straffen konden er opgelegd worden. Aansluitend wordt een zitting van de politierechter bijgewoond.

De wandeling duurt een klein uur en start om 9.00 uur vanaf de Vleeshal op de Grote Markt. Rond 10.00 uur arriveren we bij de rechtbank voor het bijwonen van de zitting.

U kunt zich aanmelden voor de wandeling via de site (http://www.gildehaarlem.nl/events/rechtspraak-in-haarlem/) of op werkdagen tussen 9:00 en 10:00 uur en tussen 18:00 en 19:30 uur op het telefoonnummer: 06 - 16 41 08 03.

Ook via gildewandelingen@gmail.com is aanmelding mogelijk. Voor een bezoek aan de rechtbank is een legitimatiebewijs verplicht.

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?