Week van de Rechtspraak - rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak - rechtbank Noord-Nederland

Programma
Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Noord-Nederland wordt georganiseerd.Foto Rijksuniversiteit Groningen Rijksuniversiteit Groningen

Publieksacademie voor de Rechtspraak

In de Week van de Rechtspraak wordt in Groningen op 28 september 2017 de Publieksacademie voor de Rechtspraak georganiseerd. Op geanimeerde wijze geven sprekers van Rechtbank, Rijksuniversiteit Groningen en het Dagblad van het Noorden college over een serieus probleem: Loverboys en Mensenhandel.

Tijdstip: 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Rijksuniversiteit Groningen, Offerhauszaal

Jongeren vragen rechter de bef van het lijf tijdens ‘Meet the Judge’

Op verschillende locaties in Noord-Nederland staan in de Week van de Rechtspraak (25 t/m 30 september) jongeren tegenover de rechter. Niet om zelf uit te leggen wat ze op hun kerfstok hebben, maar juist om de rechter te ondervragen. Over zijn beroep, zijn werkwijze en de rechtspraak in het algemeen. Daarnaast maken jongeren met het interactieve spel ‘Over the line’ kennis met moeilijke stellingen en duivelse dilemma’s in de rechtspraak. Ook gaan ze zelf op de stoel van de rechter zitten in een levensechte casus.

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?