Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Rechtbank Noord-Nederland

Programma
Week van de Rechtspraak 2018

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Noord-Nederland wordt georganiseerd.Foto Rijksuniversiteit Groningen Rechtbank Assen

Open monumentendag gerechtsgebouw Assen

Op zaterdag 8 september stelt de rechtbank in Assen haar deuren open. Het publiek kan deelnemen aan rondleidingen door het gerechtsgebouw waaronder het cellencomplex. Ook worden er drie politierechterzittingen nagespeeld door rechters, officieren van justitie en advocaten. Wie meer wil weten over het werk van een strafrechter, de rechtsstaat en het strafrecht kan meedoen aan 'In gesprek met de rechter' en antwoord krijgen op prangende vragen.

Rechter in de klas

Op verschillende scholen (voortgezet en hoger onderwijs) in Noord-Nederland staan in de Week van de Rechtspraak (24 t/m 29 september) leerlingen tegenover de rechter. Niet om zelf uit te leggen wat ze op hun kerfstok hebben, maar juist om de rechter te ondervragen. Over zijn/haar beroep en de rechtspraak in het algemeen. Daarnaast maken leerlingen met het interactieve spel ‘Over de lijn’ kennis met moeilijke stellingen en dilemma’s in de rechtspraak. Ook gaan ze zelf op de stoel van de rechter zitten in een levensechte casus.

Publieksacademie voor de Rechtspraak

In de Week van de Rechtspraak wordt in Groningen op 27 september 2018 de Publieksacademie voor de Rechtspraak georganiseerd.

Tijdens deze eerste bijeenkomst, uit een reeks van vier, geven sprekers van de Rechtbank, Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het Dagblad van het Noorden college over Consumentenrecht.

Tijdstip: 19:00 – 20:30 uur

Locatie: Rijksuniversiteit Groningen, Offerhauszaal in het Academiegebouw, Broerstraat 5

Rijksuniversiteit Groningen.jpg

Rijksuniversiteit Groningen

 

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 september 2018. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?