Rechtbank Oost-Brabant en gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Rechtbank Oost-Brabant en gerechtshof 's-Hertogenbosch

Programma
Week van de Rechtspraak 2018

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Oost-Brabant en het gerechtshof 's-Hertogenbosch worden georganiseerd.Foto Paleis van Justitie in Den Bosch  Paleis van Justitie, 's-Hertogenbosch

Jongerenrechtbank

Datum: maandagmiddag 24 september 
Plaats: Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch

Tijdens de Jongerenrechtbank maken leerlingen van het Sint-Janslyceum uit ’s-Hertogenbosch kennis met de Rechtspraak. De mavo-, havo- en vwo-scholieren spelen onder meer een quiz en doen mee met een interactieve casus. Ook kunnen ze al hun vragen stellen aan de strafrechter, juridisch medewerker, officier van justitie en advocaat.

Rechtspraak toen en nu

Datum: dinsdagmiddag 25 september
Plaats: Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch

Tijdens deze bijeenkomst duiken we in een aantal oude uitspraken uit de archieven van het BHIC om zo meer te leren over de rechtspraak van vroeger. Twee rechters haken daarop aan en vertellen over de rechtspraak van nu. De bezoekers - of je nu 18 jaar of 68 jaar bent, kunnen hen natuurlijk ook allerlei vragen stellen (nadere info over aanmelden volgt).

 

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 september 2018. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?