Rechtbank Oost-Brabant en Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Rechtbank Oost-Brabant en Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Programma
Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Oost-Brabant en het Gerechtshof 's-Hertogenbosch worden georganiseerd.Foto Paleis van Justitie in Den Bosch  Paleis van Justitie, 's-Hertogenbosch

Jongerenrechtbank

60 MBO-studenten uit ’s-Hertogenbosch doen op maandag 25 september in het Paleis van Justitie mee met de Jongerenrechtbank. Aan de hand van de quiz (“befje op befje af”) en het doorlopen van een interactieve casus uit het strafrecht maken de leerlingen kennis met de Rechtspraak. Ook kunnen ze al hun vragen stellen aan de rechters, juridisch medewerker, officier van justitie en advocaat.

Rechtspraak toen en nu

Datum: woensdagmiddag 27 september
Plaats: Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch

Tijdens deze bijeenkomst duiken we in een aantal oude uitspraken uit de archieven van het BHIC om zo meer te leren over de rechtspraak van vroeger. 2 rechters haken daarop aan en vertellen over de rechtspraak van nu. De bezoekers - of je nu 18 jaar of 68 jaar bent, kunnen hen natuurlijk ook allerlei vragen stellen (nadere info over aanmelden volgt).

 

 

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?