Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Programma
Week van de Rechtspraak 2018

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Rotterdam worden georganiseerd.

Foto rechtbank Rotterdam
Studio bij Radio Rijnmond

Live-interview bij Radio Rijnmond

Live-interview bij Radio Rijnmond met een jeugdrechter en een rechtspraak reporter

Rechter in de klas

Tijdens de Week van de Rechtspraak (24 t/m 28 september) richten we ons, net als vorig jaar, op het bezoeken van verschillende scholen in het voorgezet, middelbaar en hoger onderwijs.

Foto van het gerechtsgebouw in Dordrecht

Open dag in Dordrecht

Op zaterdag 8 september van 10 tot 17.00 uur stelt de rechtbank in Dordrecht haar deuren open. Het publiek kan deelnemen aan rondleidingen door het gerechtsgebouw waaronder het cellencomplex. Ook worden er straf- en kantonzittingen nagespeeld door rechters, griffiers, officieren van justitie en advocaten om 11 uur, 12.30 uur, 14 uur en 15.30 uur.

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 28 september 2018. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?