Week van de Rechtspraak- Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Week van de Rechtspraak- Rechtbank Rotterdam

Programma Week van de Rechtspraak 2017

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die door de rechtbank Rotterdam worden georganiseerd.

Locatie Rotterdam Locatie Rotterdam
Locatie Dordrecht Locatie Dordrecht

Rechter voor de klas

Rechters gaan op bezoek bij middelbare scholen en hogescholen in het werkgebied van de rechtbank Rotterdam om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak) krijgen de leerlingen de kans om al hun vragen te stellen.

Wij hebben zoveel aanmeldingen gekregen dat wij de schoolbezoeken tijdens en na de Week van de Rechtspraak hebben gepland.

Bezoek aan school

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens deze week organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak vindt dit jaar plaats van 25 t/m 30 september 2017. Wat doen we nog meer in de Week van de Rechtspraak?