Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

Week van de Rechtspraak

akrechter week van de rechtspraak.jpg

Dit jaar vindt van 24 tot en met 28 september de Week van de Rechtspraak plaats. Tijdens deze week vinden er bij rechtbanken en gerechtshoven in het hele land activiteiten plaats om de kennis over het recht en het werk van de rechter te vergroten.

Ook dit jaar bezoeken rechters en raadsheren vanuit het hele land middelbare scholen om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter.

Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak)  krijgen de leerlingen de kans de rechter te ondervragen over zijn werk. Ontvangt jouw klas of school ook graag een rechter of raadsheer tijden de Week van de Rechtspraak? Stuur dan een mailtje naar weekvanderechtspraak@rechtspraak.nl. Via dit mailadres kunnen docenten, schoolleiders, leerlingen en iedereen die interesse heeft meer informatie opvragen. In de loop van de tijd zullen we op deze pagina ook andere activiteiten opnemen die tijdens de Week van de Rechtspraak worden georganiseerd.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum