Doorlooptijd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksSchulden > Surseance van betaling > Doorlooptijd

Surseance van betaling is uitstel van betaling voor een bedrijf dat in tijdelijke financiële problemen verkeert. Surseance van betaling moet met een verzoekschrift worden aangevraagd bij de rechtbank. De procedure bij de rechtbank valt onder het burgerlijk recht (civiel recht). U kunt alleen voor uw eigen bedrijf surseance van betaling aanvragen, dus niet voor een ander bedrijf. U bent verplicht om een advocaat in te schakelen.

Doorlooptijd

Doorlooptijd procedure surseance van betaling

Als het verzoekschrift compleet is en aan alle eisen voldoet, wordt de gevraagde surseance van betaling meteen zonder zitting voorlopig verleend. Ook wordt er een bewindvoerder en een rechter-commissaris benoemd. Dit doet de rechtbank in een beschikking. In die beschikking staat de zittingsdatum voor de definitieve verlening van de surseance van betaling genoemd. Die zitting wordt binnen 2 tot 4 maanden na de voorlopige verlening gepland.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum