Laden...

Algemeen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Uw Situatie > Tewerkstellingsvergunning

Heeft u als werkgever bij UWV een tewerkstellingsvergunning aangevraagd voor een buitenlandse werknemer? Als UWV de aanvraag en uw bezwaar daartegen heeft afgewezen, kunt u beroep instellen bij de bestuursrechter. Uw werknemer kan als belanghebbende mee-procederen.

De procedure valt onder het bestuursrecht. Het is niet verplicht om een advocaat in te schakelen.

Algemeen

Wat is een tewerkstellingsvergunning?

Als u als werkgever iemand van buiten de EER (Europees Economische Ruimte) in dienst wilt nemen, is vaak een werkvergunning nodig. Er bestaan 2 soorten werkvergunningen: de tewerkstellingsvergunning (TWV) en de gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Het UWV toetst of de vreemdeling in Nederland mag werken. De duur van het werk bepaalt of u een TWV of GVVA moet aanvragen.  

Tewerkstellingsvergunning afgewezen?

Als uw aanvraag door het UWV is afgewezen en het bezwaar daartegen ook, kunt u naar de rechter. De rechter doet het werk van UWV niet over. De rechter beoordeelt alleen de punten waarover u en uw werknemer klagen, bijvoorbeeld of:

  • de aanvraag zorgvuldig is behandeld
  • de beslissing voldoet aan de wet- en regelgeving

Vraag en antwoord

Kan ik in beroep gaan bij de rechter over de tewerkstellings- vergunning?

Ja, als u werkgever bent, kunt u voor de afwijzing op bezwaar van de vergunning naar de rechter. Uw werknemer mag mee-procederen.

Wat kost een beroepsprocedure tewerkstellings- vergunning?

Voor deze procedure moet u griffierechten betalen. Als uw werknemer mee-procedeert, hoeft hij geen griffierecht te betalen.

Wanneer doet de rechter uitspraak over de tewerkstellings- vergunning?

De rechter doet binnen 6 weken na sluiting van het onderzoek uitspraak. Daarna is nog hoger beroep mogelijk.

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum