Laden...

Veelgestelde vragen digitaal toezicht bewind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel > Curatele, bewind en mentorschap > Veelgestelde vragen digitaal toezicht bewind

 Aansluitpunt Toezicht

>Alles uitklappen
  • De Rechtspraak ontwikkelt een generieke systeemkoppeling, waarop administratiesystemen voor professionele bewindvoerders kunnen aansluiten. Met dit Aansluitpunt Toezicht kunt u geautomatiseerd gegevens uitwisselen met de Rechtspraak. Voor de ontwikkeling van de systeemkoppeling stemt de Rechtspraak af met diverse IT-leveranciers van administratiesystemen voor professionele bewindvoerders. U kunt uw eigen IT-leverancier contact laten opnemen met het Rechtspraak Servicecentrum voor informatie over de eisen en voorwaarden van de systeemkoppeling. Dat kan telefonisch via 088 361 61 61 of via Facebook en Twitter van maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. 

  • Voor het Aansluitpunt Toezicht heeft u een PKIoverheid-servicescertificaat nodig. Uw IT-leverancier kan u vertellen aan welke eisen het certificaat moet voldoen.
    De eisen die de Rechtspraak aan het certificaat stelt zijn niet uniek. Ze komen overeen met eisen die gelden voor andere koppelingen met de overheid. Een certificaat dat u voor een andere dienst heeft aangeschaft, is mogelijk ook bruikbaar om digitaal te communiceren met de rechtbank. De leverancier van uw PKIoverheid-servicescertificaat kan aangeven of u het juiste certificaat heeft.
    De Rechtspraak is op geen enkele wijze betrokken bij de uitgifte van PKIoverheid-servicescertificaten.

  • Drie rechtbanken hebben een succesvolle pilot Digitaal bewind gehouden met een beperkt aantal professionele bewindvoerders en IT-leveranciers in een beperkt aantal bewindszaken. Vanaf 6 november 2017 houden alle rechtbanken digitaal toezicht op bewindszaken. Omdat het over grote aantallen zaken gaat, verloopt de overgang geleidelijk. De rechtbank nodigt, per kantoor, professionele bewindvoerders in het arrondissement uit om digitaal te gaan communiceren. Dan worden ook werkafspraken gemaakt tussen rechtbanken en bewindvoerders, bijvoorbeeld over welke R&V's digitaal ingediend moeten worden.

  • Het is niet mogelijk om digitaal te communiceren met de rechtbank zonder een softwaresysteem met een Aansluitpunt Toezicht. U blijft vooralsnog op papier communiceren met de rechtbank. Afhankelijk van de grootte van deze groep bekijkt de Rechtspraak of er andere mogelijkheden zijn om op termijn ook met deze professionele bewindvoerders digitaal te gaan communiceren.

 Werken met het Aansluitpunt - Toezicht

>Alles uitklappen

Verbeteringen

Als gebruiker van Mijn Rechtspraak heeft u waardevolle kennis voor de verbetering van onze digitale systemen. Uw vragen, opmerkingen en tips kunt u doorgeven aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.