Veelgestelde vragen digitaal strafdossier (Mijn Strafdossier)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Modernisering Rechtspraak (KEI) > Veelgestelde vragen digitaal strafdossier (Mijn Strafdossier)

 Mijn Strafdossier

>Alles uitklappen

 Inloggen en machtigen Mijn Strafdossier

>Alles uitklappen

 Berichten en notificaties

>Alles uitklappen

 Werken in Mijn Strafdossier

>Alles uitklappen

 Digitaal dossier

>Alles uitklappen
  • ​Om een document direct in te zien kunt u op het vergrootglas icoon klikken. Afhankelijk van welke browser u gebruikt en uw browserinstellingen, zal het document direct geopend worden in de browser of in de bijbehorende applicatie. Het is ook mogelijk dat uw browser het document eerst lokaal opslaat alvorens u het kunt openen. Het op deze wijze inzien van een document zal niet de downloadstatus van een document beïnvloeden.

  • Klik direct op ‘Download’, waardoor het volledige dossier in één keer wordt gedownload of klap het dossier uit en selecteer één of meerdere stukken en klik op 'Download', zodat alleen de gewenste stukken worden gedownload.

  • ​Neem contact op met het desbetreffende parket of rechtbank waar u zich gesteld heeft. Een medewerker kan controleren of alle dossierstukken digitaal ter beschikking zijn gesteld.

  • ​Zorg dat u het document op een logische plek op uw lokale netwerk of systeem plaatst. Dit kunt u direct doen door rechts te klikken en de map op uw netwerk of uw lokale systeem te kiezen waar u het bestand in de toekomst terug wilt kunnen vinden. Maak eventueel een nieuwe map aan als het nodig is. Let op dat u het stuk niet in uw eigen download folder laat staan. Als u zelf niet kiest waar het bestand moet komen te staan, zetten zowel windows als mac computers de bestanden standaard in deze map. U kunt ook hiervandaan de bestanden opslaan op een voor u logische plek.

  • ​Van een aantal documenten kunnen verschillende versies in het dossier voorkomen. De creatiedatum geeft aan op welk moment een document in het bronsysteem is gescand of aangemaakt, en daaruit kan worden afgeleid wat de meest recente versie is. De datum ‘Toegevoegd op’ geeft aan wanneer het document digitaal is verstrekt via het portaal. U kunt de kolommen 'creatiedatum', 'toegevoegd op' of 'download' sorteren. De betreffende kolom toont dan de meest recente stukken.

  • ​Nee, dat is op dit moment niet mogelijk

 Helpdesk en storingen

>Alles uitklappen

Verbeteringen

Als gebruiker van Mijn Rechtspraak heeft u waardevolle kennis voor de verbetering van onze digitale systemen. Uw vragen, opmerkingen en tips kunt u doorgeven aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum