Laden...

Tijdelijke regelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Coronavirus (COVID-19) > Tijdelijke regelingen

Op deze pagina vindt u altijd de laatste informatie. Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener. Als u die niet heeft, bel dan de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college dat uw zaak behandelt of het Rechtspraak Servicecentrum.

Tijdelijke regelingen

 

Aanvullende informatie per rechtsgebied

Voor een aantal rechtsgebieden is aanvullende informatie beschikbaar.

Belastingrecht gerechtshoven

De hoven zullen fysieke zittingen plannen voor de meer omvangrijke en complexe belastingzaken en voor belastingzaken die zich om andere redenen niet lenen voor een behandeling zonder mondelinge zitting of voor een behandeling via een digitale zitting.

Hierbij is het uitgangspunt dat partijen in deze zaken met voorrang zullen worden uitgenodigd wanneer voor hun zaak al eerder een zitting was gepland, maar waarbij de zitting is gecanceld vanwege de coronamaatregelen.

Verder blijven de hoven (zonder het houden van een fysieke zitting) belastingzaken behandelen die zich lenen voor een behandeling zonder mondelinge zitting of voor een behandeling via een digitale zitting.

De hoven beoordelen welke zaken zich lenen voor de hiervoor genoemde behandelingen, waarna contact zal worden opgenomen met (de gemachtigde van) partijen. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

 

Kantonzaken rechtbank

Na 6 april 2020 voegt de deurwaarder bij dagvaardingen voor kantonrolzittingen een brief (pdf, 77,9 KB). Hierin wordt aangegeven hoe gedaagde kan reageren op de dagvaarding (bellen, e-mailen of een brief sturen).

De deurwaarder voegt deze brief (pdf, 79,8 KB) bij dagvaardingen voor kantonrolzittingen die plaatsvinden op of na 1 september 2020.

Zie ook de tijdelijke regeling Handel en Kanton (pdf, 140,5 KB) voor meer uitleg.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.