Laden...

Tijdelijke (algemene) regelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Tijdelijke (algemene) regelingen

Op 1 juni 2023 vervallen i.v.m. de opgeheven coronamaatregelen de tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak en de tijdelijke regelingen van de Landelijk Overleggen Vakinhoud (de LOV's).

 

Tijdelijke regelingen zaaksbehandeling Rechtspraak en aanvullende informatie per rechtsgebied

Op deze pagina vindt u de tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak, tijdelijke regelingen vanuit Landelijk Overleg Vakinhoud en aanvullende informatie per rechtsgebied.

Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener. Als u die niet heeft, bel dan de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college dat uw zaak behandelt of het Rechtspraak Servicecentrum.

 

Tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak

Het dagelijks bestuur van de presidentenvergadering heeft een tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak opgesteld. In deze regeling staan onder meer algemene regels over de aanwezigheid in de rechtszaal, de voorziening Veilig Mailen en besloten zittingen.

Deze regeling (versie 13 mei 2022) geldt tot 1 juni 2023.

 

Tijdelijke regelingen vanuit Landelijk Overleg Vakinhoud (LOV's)

Verschillende LOV's hebben tijdelijke regelingen gepubliceerd in verband met het coronavirus. Deze regelingen vullen de reguliere procesreglementen aan vanwege de bijzondere omstandigheden.

Bestuursrecht rechtbanken

Bestuursrecht gerechtshoven

Handel- en kantonzaken rechtbanken

Handel- en kantonzaken gerechtshoven

Familie- en jeugdrecht rechtbanken

Familie- en jeugdrecht gerechtshoven

Toezicht insolventie rechtbanken

Strafrecht rechtbanken

 

Aanvullende informatie per rechtsgebied

Voor een aantal rechtsgebieden is aanvullende informatie beschikbaar.


Belastingrecht gerechtshoven

De hoven plannen fysieke zittingen voor de meer omvangrijke en complexe belastingzaken. Ook plannen zij fysieke zittingen voor belastingzaken die zich om andere redenen niet lenen voor een behandeling zonder mondelinge zitting of voor een behandeling via een digitale zitting.

Hierbij is het uitgangspunt dat partijen in deze zaken met voorrang zullen worden uitgenodigd wanneer voor hun zaak al eerder een zitting was gepland, maar waarbij de zitting is afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Verder blijven de hoven (zonder het houden van een fysieke zitting) belastingzaken behandelen die zich lenen voor een behandeling zonder mondelinge zitting of voor een behandeling via een digitale zitting.

De hoven beoordelen welke zaken zich lenen voor de hiervoor genoemde behandelingen, waarna contact zal worden opgenomen met (de gemachtigde van) partijen. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

 

Kantonzaken rechtbank

De deurwaarder voegt deze brief (pdf, 151,3 KB) bij dagvaardingen voor kantonrolzittingen. In deze brief staat hoe gedaagde kan reageren op de dagvaarding (bellen, e-mailen of een brief sturen).

Zie ook:

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.