Laden...

Nieuws

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina vindt u altijd de laatste informatie. Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener. Als u die niet heeft, bel dan de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college dat uw zaak behandelt of het Rechtspraak Servicecentrum.

Nieuws

De Rechtspraak en het coronavirus

  • In navolging van de coronamaatregelen door de rijksoverheid, heeft de Rechtspraak per 23 maart 2022 de laatste coronamaatregelen opgeheven.
  • U hoeft niet meer een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van de gerechtsgebouwen. Het mag wel.
  • Hoewel de anderhalvemeternorm niet meer geldt, blijven voorlopig looproutes, spatschermen en desinfectiezuilen gehandhaafd.

Heeft u hierover nog vragen? Neem dan contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college waar de rechtszaak behandeld wordt. Meer informatie vindt u op de pagina contact.

Tijdelijke regelingen

Er is een tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak, waarin staat hoe de rechtbanken en gerechtshoven omgaan met rechtszaken in verband met het coronavirus.

Voor een aantal rechtsgebieden zijn er tijdelijke regelingen vastgesteld. Daarnaast is er voor enkele rechtsgebieden extra informatie beschikbaar.

 

Online zittingen

Rechtszaken die online plaatsvinden, worden op afstand en met digitale mogelijkheden uitgevoerd. U ontvangt een uitnodiging voor een online zitting of overleg per e-mail.

Veilig Mailen

Processtukken en berichten kunt u ook via Veilig Mailen versturen. Verstuurt u een processtuk dat u volgens de wet moet ondertekenen? Lees dan in het procesreglement of u het document per post moet nasturen of aan welke andere voorwaarden dit moet voldoen.

 


Coronanieuws vanuit de Rechtspraak (algemeen) - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Coronanieuws vanuit de Rechtspraak (algemeen)

 

 

Vanaf vrijdag mondkapjes en vooraf aanmelden niet meer verplichtVanaf vrijdag mondkapjes en vooraf aanmelden niet meer verplichthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Vanaf-vrijdag-mondkapjes-en-vooraf-aanmelden-niet-meer-verplicht.aspxDen Haag23-2-2022 23:00:00Vanaf vrijdag 25 februari vervalt de mondkapjesplicht in gerechtsgebouwen. Het is dan ook niet meer nodig dat pers en publiek zich aanmelden als zij een zitting willen bijwonen.<p>In navolging van de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, vervalt vanaf vrijdag 25 februari de mondkapjesplicht in gerechtsgebouwen. Het is dan ook niet meer nodig dat pers en publiek zich aanmelden als zij een zitting willen bijwonen. De anderhalvemeternorm vervalt, maar looproutes, spatschermen en desinfectiezuilen blijven voorlopig in gebruik. <br></p>
Update Rechtspraak over nieuwe coronamaatregelen kabinetUpdate Rechtspraak over nieuwe coronamaatregelen kabinethttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Update-Rechtspraak-over-nieuwe-coronamaatregelen-kabinet.aspxDen Haag16-1-2022 23:00:00De nieuwe coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn niet van invloed op de doorgang van rechtszaken. Indien noodzakelijk kan rechter besluiten een geplande fysieke zitting toch online te behandelen.De sinds zaterdag geldende aanpassingen van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn niet van invloed op de doorgang van rechtszaken. Rechtszaken gaan zoveel mogelijk door. Wel kan het zo zijn dat een zitting op het laatste moment niet fysiek kan plaatsvinden, bijvoorbeeld door besmettingen bij betrokkenen. De rechter kan dan besluiten de zaak in een online zitting te behandelen. Mocht dat geval zijn, dan ontvangen betrokkenen hierover direct bericht van het betreffende gerecht.
Lockdown niet van invloed op doorgang rechtszakenLockdown niet van invloed op doorgang rechtszakenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Lockdown-niet-van-invloed-op-doorgang-rechtszaken.aspxDen Haag18-12-2021 23:00:00De vanaf vandaag geldende aanvullende maatregelen van de rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. <p>De vanaf vandaag geldende aanvullende maatregelen van de rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Rechtspraak is onderdeel van de vitale infrastructuur van Nederland, gerechtsgebouwen blijven toegankelijk.<br></p>


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.