Laden...

Rechtbanken en gerechtshoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Coronavirus (COVID-19) > Rechtbanken en gerechtshoven

Op deze pagina vindt u altijd de laatste informatie. Heeft u nog vragen, bel dan uw advocaat of rechtshulpverlener. Als u die niet heeft, bel dan de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college dat uw zaak behandelt of het Rechtspraak Servicecentrum.

Rechtbanken en gerechtshoven

Bent u opgeroepen voor een rechtszaak of wilt u een rechtszaak bijwonen?

  • Sinds zaterdag 26 juni 2021 ben u niet meer verplicht om in de publieke ruimten van de gerechtsgebouwen een mondkapje te dragen. 
  • Alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting worden toegelaten. Als zij met meer personen willen komen, moeten ze van tevoren toestemming vragen aan de rechter. Denk aan potentiële getuigen, steun voor slachtoffers, informanten.
  • Journalisten moeten zich vooraf aanmelden. 
  • Belangstellend publiek is welkom bij zittingen in de rechtszaal. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

 

Aangepaste loketfunctie van de Centrale (informatie)balies

De Centrale (informatie)balies zijn open op de locaties waar het gebouw dit toelaat. Kijk hieronder of dit voor uw rechtbank, gerechtshof of bijzonder college geldt. De coronawerkwijze blijft gelden. Handel uw zaken zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop bij de locaties die open zijn.

De werkzaamheden van de balies die dicht zijn, gaan zoveel mogelijk door, maar alleen per post, telefonisch en/of per e-mail. De balie kan uw verzoek niet altijd direct behandelen. Of de balie uw verzoek snel oppakt, hangt ervan af of het een zeer urgente handeling is.

Moet u door de procedure of situatie echt persoonlijk stukken indienen bij een gesloten balie? Of wilt u een kritieke termijn op het laatste moment veilig stellen? Neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact op met de griffie. In uitzonderlijke gevallen kunt u dan een afspraak maken. Dan ontvangt u toch in het gerechtsgebouw een ontvangstbevestiging, of wordt er voor u een akte opgemaakt.

Kijk bij de hieronder genoemde rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges om te zien hoe u nu van hun Centrale (informatie) balie gebruik maakt.


Alle contactgegevens van de griffies vindt u op de pagina Contact.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.