Bestuursrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

illustratieve afbeelding
 
 

 

Naar de bestuursrechter

 

In beroep gaan

Als uw bezwaar tegen een beslissing van het bestuursorgaan is afgewezen, kunt u hiertegen in beroep gaan door een beroepschrift in te dienen.

Rechtstreeks beroep

U kunt het bestuursorgaan in het bezwaarschrift ook verzoeken om in te stemmen met een rechtstreeks beroep  bij de bestuursrechter. Bij een rechtstreeks beroep slaat u de bezwaarprocedure over.

Voorlopige voorziening

U kunt de bestuursrechter ook om een voorlopige voorziening vragen, zowel in de bezwaar- als in de beroepsprocedure. Hiervoor dient u een verzoekschrift in.

 

Bij het bestuursrecht neemt de rechter uw zaak alleen inhoudelijk in behandeling als u een rechtstreeks belang heeft. Dit kan een individueel  of een collectief belang zijn.

 

Procedures bestuursrecht

Het bestuursrecht kent verschillende soorten procedures bijvoorbeeld de beroeps- en de voorlopige voorzieningsprocedure.

 

 

Kosten rechtszaak

Aan het voeren van een rechtszaak zijn verschillende kosten verbonden. Zoals de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter: de griffierechten. Maar ook kosten voor een advocaat, belastingadviseur of tolk als u deze inschakelt.

 

 

 

 

Nieuws over bestuursrecht  Nieuws over bestuursrecht

 

 

Helmonds bedrijf kreeg terecht vergunning voor verhoogde diervoederproductie23-10-2016 22:00:00 Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant mocht een vergunning verlenen aan een bedrijf uit Helmond onder meer voor het uitbreiden van de productiecapaciteit van diervoeder. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant.
Rechtszitting over PAS-zaken op 30 november en 1 december19-10-2016 22:00:00 De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal op woensdag 30 november en donderdag 1 december 9 zaken op zitting behandelen waarin het programma aanpak stikstof (PAS) een rol speelt.
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand19-10-2016 22:00:00 De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie kan asielaanvragen van Marokkaanse vreemdelingen onder verwijzing naar de zogenoemde 'lijst van veilige landen' voorlopig blijven behandelen. Dat volgt uit een uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van vandaag (20 oktober 2016).

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum