Bestuursrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

illustratieve afbeelding
 
 

 

Naar de bestuursrechter

 

In beroep gaan

Als uw bezwaar tegen een beslissing van het bestuursorgaan is afgewezen, kunt u hiertegen in beroep gaan door een beroepschrift in te dienen.

Rechtstreeks beroep

U kunt het bestuursorgaan in het bezwaarschrift ook verzoeken om in te stemmen met een rechtstreeks beroep  bij de bestuursrechter. Bij een rechtstreeks beroep slaat u de bezwaarprocedure over.

Voorlopige voorziening

U kunt de bestuursrechter ook om een voorlopige voorziening vragen, zowel in de bezwaar- als in de beroepsprocedure. Hiervoor dient u een verzoekschrift in.

 

Bij het bestuursrecht neemt de rechter uw zaak alleen inhoudelijk in behandeling als u een rechtstreeks belang heeft. Dit kan een individueel  of een collectief belang zijn.

 

Procedures bestuursrecht

Het bestuursrecht kent verschillende soorten procedures bijvoorbeeld de beroeps- en de voorlopige voorzieningsprocedure.

 

 

Kosten rechtszaak

Aan het voeren van een rechtszaak zijn verschillende kosten verbonden. Zoals de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter: de griffierechten. Maar ook kosten voor een advocaat, belastingadviseur of tolk als u deze inschakelt.

 

 

 

 

Nieuws over bestuursrecht  Nieuws over bestuursrecht

 

 

Bekostiging nieuwe middelbare school in Den Haag terecht geweigerd27-9-2016 22:00:00De weigering om een Haagse middelbare school van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam te bekostigen was terecht. De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft terecht geweigerd om een Haagse middelbare school van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam te bekostigen. Dit blijkt uit twee uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (28 september 2016). De stichting had om bekostiging gevraagd voor een nieuwe scholengemeenschap in Den Haag op islamitische en hindoeïstische grondslag of voor een nieuwe scholengemeenschap in Den Haag op islamitische en rooms-katholieke grondslag.
Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting mocht 'Vestia-heffing' opleggen27-9-2016 22:00:00Het toenmalige Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting mocht in 2013 aan alle Nederlandse woningcorporaties een zogenoemde bijdrageheffing saneringssteun van in totaal 508 miljoen euro opleggen, volgt uit een uitspraak van de Raad van State. Het toenmalige Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting mocht in 2013 aan alle Nederlandse woningcorporaties een zogenoemde bijdrageheffing saneringssteun van in totaal 508 miljoen euro opleggen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (28 september 2016).
Aanwijzing van Albanië als veilig land blijft in stand13-9-2016 22:00:00Albanië is door de minister van V en J terecht aangewezen als veilig land. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft Albanië terecht aangewezen als veilig land van herkomst. Twee Albanese vrouwen die om een asielvergunning hadden gevraagd, hebben niet aannemelijk kunnen maken dat Albanië voor hen toch geen veilig land is. Daarom mocht de staatssecretaris de gevraagde asielvergunningen weigeren. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van vandaag (14 september 2016).

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum