Civiel recht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

illustratieve afbeelding

 

Naar de civiele rechter

 

Ik wil een rechtszaak beginnen

U heeft een conflict en wilt dat de rechter hierover oordeelt. Bekijk hoe u een rechtszaak start.

Ik ben tegenpartij in een rechtszaak

Er is een rechtszaak tegen u aangespannen. Bekijk welke stappen u kunt nemen.

Ik ben betrokken bij een rechtszaak

U kunt om allerlei redenen betrokken zijn bij een rechtszaak. Bijvoorbeeld omdat u getuige bent of zelf belang heeft bij de zaak. Lees wat u kunt verwachten tijdens de rechtszaak

 

 

Civiele procedures

Het civiel recht kent verschillende procedures: de dagvaardingsprocedure en de verzoekschriftprocedure.

 

Kosten rechtszaak

Aan het voeren van een rechtszaak zijn verschillende kosten verbonden. Zoals de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter: de griffierechten. Maar ook kosten voor een advocaat, belastingadviseur of tolk als u deze inschakelt.

 

 

 

 

Nieuws over civiel recht  Nieuws over civiel recht

 

 

Vennoot bar Nijmegen mocht vennootschap niet ontbinden16-10-2016 22:00:00De kortgedingrechter oordeelde dat 1 van de vennoten van een bar in Nijmegen ten onrechte de vennootschapsovereenkomst heeft ontbonden. De kortgedingrechter oordeelde dat 1 van de vennoten van een bar in Nijmegen ten onrechte de vennootschapsovereenkomst heeft ontbonden.
Verhalen schade steeds meer vast onderdeel strafproces12-10-2016 22:00:00​Het verhalen van schade door slachtoffers is een steeds meer geaccepteerd onderdeel van het strafproces geworden. Dat blijkt uit de studie Civiel schadeverhaal via het strafproces. Het verhalen van schade door slachtoffers is een steeds meer geaccepteerd onderdeel van het strafproces geworden. Dat blijkt uit de studie Civiel schadeverhaal via het strafproces (wodc.nl).
Themapagina problematische echtscheidingen5-10-2016 22:00:00 De Rechtspraak maakt zich zorgen over het toenemende aantal problematische scheidingen, ook wel vechtscheidingen genoemd.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum