Civiel recht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

illustratieve afbeelding

 

Naar de civiele rechter

 

Ik wil een rechtszaak beginnen

U heeft een conflict en wilt dat de rechter hierover oordeelt. Bekijk hoe u een rechtszaak start.

Ik ben tegenpartij in een rechtszaak

Er is een rechtszaak tegen u aangespannen. Bekijk welke stappen u kunt nemen.

Ik ben betrokken bij een rechtszaak

U kunt om allerlei redenen betrokken zijn bij een rechtszaak. Bijvoorbeeld omdat u getuige bent of zelf belang heeft bij de zaak. Lees wat u kunt verwachten tijdens de rechtszaak

 

 

Civiele procedures

Het civiel recht kent verschillende procedures: de dagvaardingsprocedure en de verzoekschriftprocedure.

 

Kosten rechtszaak

Aan het voeren van een rechtszaak zijn verschillende kosten verbonden. Zoals de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter: de griffierechten. Maar ook kosten voor een advocaat, belastingadviseur of tolk als u deze inschakelt.

 

 

 

 

Nieuws over civiel recht  Nieuws over civiel recht

 

 

Eigenaar failliete vleesgroothandel Oss moet 1 miljoen euro betalen aan curator16-8-2016 22:00:00 De eigenaar van een failliete vleesgroothandel in Oss moet de curator 1 miljoen euro betalen. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Het bedrag kan nog verder oplopen.
Motivering vonnis Yuri van Gelder14-8-2016 22:00:00Turner Yuri van Gelder heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen NOC*NSF verloren. Dit bepaalde de rechtbank Gelderland vrijdag 12 augustus 2016 in een zogenoemd kop-staartvonnis. Turner Yuri van Gelder heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen NOC*NSF verloren. Dat betekent dat NOC*NSF niet hoeft terug te komen op de beslissing om Yuri van Gelder niet meer te laten deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit bepaalde de rechtbank Gelderland vrijdag 12 augustus 2016 in een zogenoemd kop-staartvonnis. De rechtbank openbaart nu het uitgewerkte vonnis.
Bosch' ziekenhuis heeft recht op 1,5 miljoen euro wegens wanprestatie softwarebedrijf8-8-2016 22:00:00Het softwarebedrijf Alert moet een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro plus rente betalen aan het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) als gevolg van de - volgens heth of terechte - ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst tussen hen. Het Nederlands/Portugese softwarebedrijf Alert moet een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro plus rente betalen aan het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) in 's-Hertogenbosch. Dat heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vandaag bepaald. De schadevergoeding is het gevolg van de ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst tussen JBZ en het bedrijf. Die ontbinding was terecht, zo oordeelde het hof op 17 februari 2015. Naast de schadevergoeding moet Alert ook een bedrag van ruim 1 miljoen euro terugbetalen dat het eerder ten onrechte had ontvangen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.