Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

Contact

Openingstijden Centrale Informatiebalie en gerechtsgebouw

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 36 260 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Informatie

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Gevangenisstraffen tot 15 jaar in martelzaak22-2-2018 23:00:00<p>De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak over de marteling, verkrachting en afpersing van drie slachtoffers in de zomer van 2016. De rechtbank legt aan de twee hoofdverdachten, die bij alle drie de zaken betrokken waren, een gevangenisstraf op van 15 jaar. <br>Een andere verdachte krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar voor zijn betrokkenheid bij twee zaken. </p>
Celstraf en taakstraffen voor corruptie bij levering voertuigen politie en Defensie21-2-2018 23:00:00<p>De rechtbank Rotterdam heeft op 22 februari 2018 in de zogenoemde Dotterbloem-zaak zes verdachten veroordeeld voor corruptie. De straffen variëren van taakstraffen tot 12 maanden gevangenisstraf voor de hoofdverdachte. Vijf andere verdachten zijn vrijgesproken.</p>
Op de rol: 'Het lijkt wel alsof ik een moord heb gepleegd'20-2-2018 23:00:00Heleen* krijgt op 21 september 2016 een alarmerend bericht van Facebook: iemand heeft geprobeerd om een nieuw wachtwoord op haar Facebookaccount aan te maken. Heleen krijgt op 21 september 2016 een alarmerend bericht van Facebook: iemand heeft geprobeerd om een nieuw wachtwoord op haar Facebookaccount aan te maken. Geen fishing mail om haar informatie te ontfutselen, nee echt van Facebook. Heleen*, die afdelingschef is bij een gemeentelijke dienst, heeft niets veranderd, maar ze weet wel hoe laat het is.

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij het Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.