Laden...

Ondertoezichtstelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Ondertoezichtstelling

Als u te horen krijgt dat er om een ondertoezichtstelling (OTS), een voorlopige OTS (VOTS) of een verlenging van de OTS voor uw kind(eren) is gevraagd, kunt u veel vragen hebben. Wat kunt u nu doen? En wat betekent het voor uw kind?

Als de kinderrechter een OTS uitspreekt, komt er een jeugdbeschermer voor uw kind. Het is goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn. En wat er gebeurt als er om een verlenging van de OTS is gevraagd.

OTS: wat is dat?

Ondertoezichtstelling is een kinderbeschermingsmaatregel. De kinderrechter kan een OTS of een voorlopige OTS uitspreken als er ernstige zorgen zijn over de ontwikkeling van een kind.

Wat zijn uw rechten en plichten bij een OTS?

Als ouder of verzorger met ouderlijk gezag houdt u het recht en de plicht om uw kind op te voeden en te verzorgen. U heeft nog andere rechten en plichten.

Wat kan uw kind doen?

Uw kind van acht jaar of ouder krijgt een uitnodiging voor een gesprek met de kinderrechter.

Zie ook:

 

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.