Laden...

Hulp bij uw reactie op een verzoek tot ondertoezichtstelling (OTS)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Ondertoezichtstelling > Hulp bij uw reactie op een verzoek tot ondertoezichtstelling (OTS)

Uw reactie

Het is belangrijk dat u de kinderrechter laat weten of u het eens of niet eens bent met een verzoek tot een ondertoezichtstelling (OTS), een voorlopige OTS of een verlenging van de OTS. Het kan zijn dat u niet weet hoe u wilt reageren. Bijvoorbeeld omdat u twijfelt of u het wel of niet eens bent met het verzoek. Neem dan zo snel mogelijk contact op met iemand die u kan helpen. 


Advies

Heeft u advies nodig? U kunt bijvoorbeeld advies vragen aan:

  • een advocaat of jurist
  • het Juridisch Loket (juridischloket.nl)

Zijn de kosten van een advocaat te hoog voor u? Misschien kunt u een vergoeding krijgen van de Raad voor Rechtsbijstand. Dat hangt af van uw inkomen en eigen vermogen.

Inhoudelijke vraag over ondertoezichtstelling

Heeft u de informatie over een ondertoezichtstelling (OTS), voorlopige ondertoezichtstelling (VOTS) of verlenging van een OTS gelezen en is iets niet duidelijk? Dan kunt u uw vraag stellen aan het Rechtspraak Servicecentrum:

Telefoon: 088 361 61 61

Maandag t/m donderdag: 08:00-20:00 uur
Vrijdag: 08:00-17:30 uur

WhatsApp: 06 46 27 58 07

Maandag t/m vrijdag: 09:00-17:30 uur

Wat gebeurt er als u niets doet?

U mag ervoor kiezen helemaal niets te doen. Dan beslist de kinderrechter over het verzoek tot OTS zonder te weten wat u ervan vindt. U krijgt de beslissing van de kinderrechter na een aantal weken per post thuisgestuurd.


Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.