Oostappen Groep heeft op 18 februari 2025 de vakantieparken verkocht voor in totaal 185 miljoen euro. In de koopovereenkomst was afgesproken dat de levering van de parken en de aandelen op 1 april 2025 bij de notaris zou plaatsvinden. De koper zou alles overnemen zonder hypotheken of beslagen en daarbij ook alle lopende contracten, vergunningen en het personeel. Hij heeft verder geen voorbehoud gemaakt bij de koop. Oostappen garandeert dat er geen beslag ligt op (activa van) de vakantieparken.
Een kleine week na de verkoop heeft de Belastingdienst beslag gelegd op (activa van) de vakantieparken. De notaris meldt daarover dat die beslagen worden opgeheven als Oostappen haar schuld aan de Belastingdienst aflost. Dit kan Oostappen Groep doen als de koper ten tijde van de levering de koopsom onder de notaris heeft gestort. De Belastingdienst zegt daaraan mee te werken. Volgens de notaris voldoet verkoper Oostappen daarmee aan de afspraken die bij de verkoop zijn gemaakt. Oostappen Groep wil de koop dan ook doorzetten en vraagt de kortgedingrechter de koper te veroordelen binnen drie dagen de koopsom te voldoen en de benodigde gegevens te verstrekken aan de notaris, dit laatste op straffe van een dwangsom van
€ 1.000.000,00 per dag.
De koper wil de koop afblazen, omdat door de gelegde beslagen van de Belastingdienst wantrouwen is ontstaan over de koopovereenkomst bij hemzelf en bij zijn financiers. Zeker gelet op de recente berichtgeving over een strafrechtelijke veroordeling van de grootaandeelhouder van Oostappen Groep in verband met belastingfraude, is men bang voor wat er nog meer boven tafel kan komen.