Ongeluk monstertruck Haaksbergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Ongeluk monstertruck Haaksbergen

Stand van zaken

September 2014, de monstertruck tijdens stuntshow in Haaksbergen [foto: Hollandse Hoogte]

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep de 53-jarige bestuurder van de monstertruck, die tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed, veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Ook mag hij 5 jaar lang niet als stuntman werken. De stichting die het evenement organiseerde is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro.

Procedure

  1. Inhoudelijke behandeling rechtbank Genomen stap
  2. Uitspraak rechtbank Genomen stap
  3. Regiezitting gerechtshof Genomen stap
  4. Inhoudelijke behandeling gerechtshof Genomen stap
  5. Uitspraak gerechtshof Genomen stap

Uitspraak gerechtshof in de strafzaak

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de 53-jarige bestuurder van de monstertruck die tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Ook mag hij 5 jaar lang niet als stuntman werken. De stichting die het evenement organiseerde is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro.

 
              

Hoger beroep van de strafzaak

De chauffeur van de monstertruck en de organisator Stichting Ster Evenementen zijn in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Wat is hoger beroep?

Als de officier van justitie en/of de verdachte het niet eens zijn met (een deel van) de uitspraak, kunnen ze in hoger beroep gaan. In het hoger beroep behandelt een gerechtshof de strafzaak opnieuw. De 3 rechters van het gerechtshof heten raadsheren.

Agenda

In deze zaak zijn geen verdere zittingen gepland

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

23-05-2018Het gerechtshof handhaaft in hoger beroep het eerdere oordeel van de rechtbank
22-05-2017Gerechtshof beslist met een tussenarrest over de onderzoekswensen van de verdediging.
08-05-2017Eerste regiezitting hoger beroep.
15-04-2016De bestuurder van de monstertruck moet 15 maanden de gevangenis in. De stichting die het evenement organiseerde krijgt een voorwaardelijke boete van 25.000 euro.
28-10-2015De rechtbank Overijssel oordeelt dat er vooraf door de gemeente Haaksbergen helemaal geen risico-inschatting is geweest voor de stunt met de monstertruck. Ook in de latere bezwaarprocedure is de vergunning onterecht gehandhaafd.
02-02-2015De voorzieningenrechter oordeelt dat de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de monstertruck van het ongeluk in Haaksbergen.
16-12-2014De rechtbank Overijssel oordeelt dat er geen directe noodzaak is om de monstertruck van het ongeluk in Haaksbergen in beslag te nemen.
28-09-2014Een monstertruck rijdt tijdens een evenement in Haaksbergen het publiek in. Er vallen 3 doden en tientallen gewonden.

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem Locatie Arnhem

Zodra de inhoudelijke behandeling van de zaak begint zijn de zittingen in beginsel openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. Om het gerechtsgebouw binnen te komen is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem, behandelt het hoger beroep in deze zaak. Wanneer het hoger beroep start is nog niet bekend.

Zitting bijwonen

Bezoekersinformatie

Deze zitting is openbaar

Lees alles wat u moet weten over uw bezoek aan het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Huisregels

In de gebouwen van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden staan de veiligheid en privacy van bezoekers en medewerkers voorop. Daarom gelden er huisregels.

 

 

Persvoorlichting

 

Perscontact

Perscontact: persvoorlichting gerechtshof Arnhem
Telefoonnummer: 088 - 361 42 37
E-mail: communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 


 


 


 


 


 


 

Laatste nieuws over ongeluk monstertruck Haaksbergen - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Laatste nieuws over ongeluk monstertruck Haaksbergen

 

 

Celstraf en voorwaardelijke boete na ongeluk monstertruck Haaksbergen14-4-2016 22:00:00De 51-jarige bestuurder van de monstertruck die tijdens een stunt in Haaksbergen het publiek inreed moet 15 maanden de gevangenis in. De Stichting Ster Evenementen Haaksbergen krijgt een voorwaardelijke boete van 25.000 euro.<p>De 51-jarige bestuurder van de monstertruck die tijdens een stunt in Haaksbergen het publiek inreed moet 15 maanden de gevangenis in. Ook mag hij 5 jaar lang niet als stuntman werken. De rechtbank oordeelt dat hij onvoldoende rekening hield met de risico's waaraan hij het publiek bij de show blootstelde. Ook de Stichting Ster Evenementen Haaksbergen, die het evenement organiseerde, is ernstig tekort geschoten in het waarborgen van de veiligheid van het publiek. Zij krijgt daarom een voorwaardelijke boete van 25.000 euro.</p>
Strafzaak monstertruck Haaksbergen op 14 en 15 maart10-2-2016 23:00:00Op maandag 14 en dinsdag 15 maart behandelt de rechtbank Overijssel in Almelo de strafzaak over het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. Donderdag 17 maart is gereserveerd als uitloopmogelijkheid.<p>Op maandag 14 en dinsdag 15 maart behandelt de rechtbank Overijssel in Almelo de strafzaak over het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. Donderdag 17 maart is gereserveerd als uitloopmogelijkheid. In de zaak zijn twee verdachten: De chauffeur van de monstertruck en de stichting die het evenement organiseerde.</p>
Evenementenvergunning monstertruck Haaksbergen onterecht verleend27-10-2015 23:00:00​De gemeente Haaksbergen heeft onterecht de vergunning afgegeven voor het evenement waar het ongeluk met een monstertruck gebeurde. <p>De rechtbank Overijssel oordeelt dat er vooraf door de gemeente Haaksbergen helemaal geen risico-inschatting is geweest voor de stunt met de monstertruck. Er was geen concreet beeld van wat er tijdens de stunt zou gebeuren en welke risico’s er waren. Dit was bij de aanvraag niet toegelicht en daar is ook geen navraag naar gedaan. Ook in de latere bezwaarprocedure is de vergunning onterecht gehandhaafd.</p>