Twentse ex-neuroloog Jansen (Steur)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Twentse ex-neuroloog Jansen (Steur)
illustratieve afbeelding

Stand van zaken

Op 17 mei 2016 beslist de Hoge Raad dat de vrijspraak van voormalig neuroloog Jansen (Steur) in stand blijft. Eerder sprak het hof Jansen vrij omdat het hof niet bewezen vond dat hij zijn patiënten opzettelijk had mishandeld of hun gezondheid had benadeeld, met dood of zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Het Openbaar Ministerie had tegen deze vrijspraak cassatie ingesteld.

Procedure

  1. Uitspraak rechtbank Genomen stap
  2. Uitspraak gerechtshof Genomen stap
  3. Cassatie Genomen stap

Vrijspraak van Jansen (Steur) blijft in stand


De Hoge Raad laat de vrijspraak van voormalige neuroloog Jansen (Steur) in stand. Eerder sprak het hof Jansen vrij omdat het hof niet bewezen vond dat hij zijn patiënten opzettelijk had mishandeld of hun gezondheid had benadeeld, met dood of zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Het Openbaar Ministerie had tegen deze vrijspraak cassatie ingesteld.

 

Cassatieberoep Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beroep in cassatie aangetekend tegen het arrest van het gerechtshof in Arnhem in de zaak tegen de Twentse ex-neuroloog. In cassatie bekijkt de Hoge Raad hoe het gerechtshof tot de uitspraak is gekomen. De Hoge Raad kan het arrest van het gerechtshof (deels) ongeldig verklaren. Dan wordt de rechtszaak (deels) overgedaan.

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

17-05-2016De Hoge Raad laat de vrijspraak van voormalige neuroloog Jansen (Steur) in stand. Het OM had tegen de vrijspraak cassatie ingesteld.
22-03-2016Het cassatieberoep tegen de vrijspraak van de voormalige neuroloog Jansen (Steur) dient te worden verworpen. Dat schrijft advocaat-generaal G. Knigge in zijn advies aan de Hoge Raad.
18-06-2015Het gerechtshof beslist dat opzet niet bewezen is in deze zaak en spreekt Jansen (Steur) vrij.
11-02-2014De rechtbank Overijssel veroordeelt de Twentse ex-neuroloog  tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 jaar.

 


Persvoorlichting

 

Perscontact

Perscontact: persvoorlichting Hoge Raad
Telefoonnummer: 070 361 1311
E-mail: info@hogeraad.nl

          
 

Laatste nieuws over de Twentse ex-neuroloog J.S.  Laatste nieuws over de Twentse ex-neuroloog J.S.