Strafzaak tegen Hells Angels Haarlem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak tegen Hells Angels Haarlem

Stand van zaken

9 mensen zijn eind januari 2017 aangehouden in verband met criminele activiteiten van de Hells Angels Haarlem. Allen werden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De overige verdenkingen betroffen meerdere gevallen van dwang en afpersing, mishandeling, brandstichting, bedreiging, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit en witwassen.

Op 18 juli 2018 heeft de rechtbank Noord-Holland de leider van de Haarlemse Hells Angels veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor het leiding geven aan een criminele organisatie en het plegen van een aantal misdrijven. De 9 andere verdachten zijn ook tot gevangenisstraffen veroordeeld, onder andere voor deelname aan een criminele organisatie.

Procedure

  1. Pro-formazittingen Genomen stap
  2. Inhoudelijke behandeling rechtbank genomen stap
  3. Uitspraak rechtbank genomen stap

Laatste nieuws

Gevangenisstraffen voor leden Hells Angels Haarlem

De leider van de Haarlemse Hells Angels is tot 9 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie en het plegen van een aantal misdrijven. De 9 andere verdachten zijn ook tot gevangenisstraffen veroordeeld, onder andere voor deelname aan een criminele organisatie.

De strafzitting: hoe komt een uitspraak van de rechter tot stand?

De officier van justitie vertelt waarvan hij de verdachte verdenkt. De rechter ondervraagt de verdachte en doet onderzoek. De officier van justitie vertelt of/waarom hij de verdachte schuldig vindt en welke straf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachte en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachte krijgt het laatste woord.

Ontwikkelingen


Datum OmschrijvingUitspraken en nieuws
18 juli 2018De leider van de Haarlemse Hells Angels is tot 9 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie en het plegen van een aantal misdrijven. De 9 andere verdachten zijn ook tot gevangenisstraffen veroordeeld, onder andere voor deelname aan een criminele organisatie. Gevangenisstraffen voor leden Hells Angels Haarlem
23 maart 2018 De raadslieden van drie verdachten hebben verzocht om de inhoudelijke behandeling van de zaak van hun cliënten uit te stellen tot oktober 2018. Dat verzoek heeft de rechtbank afgewezen. De rechtbank heeft ruimte gevonden om de feiten behandeling van deze 3 verdachten eind mei en begin juni 2018 te laten plaatsvinden
11, 12 oktober 2017 Pro-formazittingen
17, 18, 20 juli 2017Pro-formazittingen. Een van de verdachten krijgt toestemming om op vakantie te gaan.
9, 11, 12 mei 2017Pro-formazittingen
Eind 2016Verdachten aangehouden

Persvoorlichting rechtbank Noord-Holland

 
 

Perscontact

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting van de rechtbank Noord-Holland, telefoonnummer: 06 - 18 30 81 86, of stuur een e-mail naar voorlichting.rb-nho@rechtspraak.nl.

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Het is alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen tot 12.00 uur op de voorgaande werkdag worden ingediend via een e-mail naar voorlichting.rb-nho@rechtspraak.nl.

 

Nieuwsberichten over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuwsberichten over deze zaak