Laden...

Digitaal procederen: wat te doen bij onderhoud en storingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderhoud en storingen > Digitaal procederen: wat te doen bij onderhoud en storingen

De informatie op deze pagina geldt voor advocaten die verplicht digitaal procederen in

Beschikbaarheid digitale systemen

De Rechtspraak stelt alles in het werk om de digitale systemen voor gebruikers beschikbaar te houden. Helaas kunnen we niet voorkomen dat u soms geen toegang kunt krijgen tot het digitale systeem of gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van Mijn Rechtspraak. Het blijft echter uw eigen verantwoordelijkheid om stukken en berichten tijdig te uploaden en versturen.

Uitwijkmogelijkheden

Wilt u nu stukken indienen en heeft u geen toegang tot het digitale systeem? Lees meer over de uitwijkmogelijkheden digitaal procederen bij onderhoud en storingen

 

Onderhoud en storingen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor u tijdelijk geen toegang kunt krijgen tot het digitale systeem of niet van alle mogelijkheden gebruik kunt maken. Dit kan komen door storingen in Mijn Rechtspraak, door onderhoud dat noodzakelijk is om de systemen te verbeteren of door storingen buiten de Rechtspraak.

Staat de door u ervaren storing niet vermeld op onze website?
Meld deze dan bij het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) via 088 361 61 61 of via sociale media: www.twitter.com/RechtspraakNL en www.facebook.com/Rechtspraak.
Houd de volgende gegevens bij de hand:

 • een schermafdruk van de pagina watismijnip.rechtspraak.nl. Daarop staat uw IP-adres en andere relevante technische informatie
 • het tijdstip van de storing

Verschoonbare termijnoverschrijding

Het is mogelijk dat u een termijn niet kunt halen vanwege onderhoud of een storing. Om een undefinedundefinedundefinedundefined te kunnen doen op artikel 8 van het besluit Digitalisering burgerlijk procesrecht en bestuursprocesrecht (officielebekendmakingen.nl) U verlaat Rechtspraak.nl :

 • moet er sprake zijn van onderhoud of storingen op de laatste dag van de indieningstermijn,
 • moet u de stukken alsnog indienen uiterlijk op de eerstvolgende werkdag na de dag waarop de Rechtspraak heeft gemeld dat de storing verholpen is of het onderhoud is afgemeld, en
 • moet de storing niet aan u toerekenbaar zijn.

Of een beroep op artikel 8 van het besluit Digitalisering burgerlijk procesrecht en bestuursprocesrecht slaagt, is aan de rechter om te beoordelen. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de op deze pagina genoemde voorbeelden van storingen.

 

Niet aan u toerekenbare storing

Een storing kan niet aan u toerekenbaar zijn als
 • Mijn Rechtspraak door (gepland) onderhoud of een storing bij de Rechtspraak niet bereikbaar is of niet volledig functioneert. De Rechtspraak verwacht wel dat u na enkele minuten nog een poging doet.
 • er (aantoonbaar) een stroomstoring is.
 • de Advocatenpas een storing heeft, waardoor u niet kunt inloggen.

Termijn veilig stellen

Twijfelt u of de storing niet toerekenbaar is en verloopt uw indieningstermijn bijna, verzend uw stukken dan op papier. Dit is een veilige manier om aan uw termijn te voldoen.

Lees meer over de uitwijkmogelijkheden bij onderhoud en storing vlak voor de termijn.

Digitalisering

De Rechtspraak is toegankelijk voor iedereen. Digitalisering is een van de manieren om toegang tot de rechter laagdrempelig en eenvoudig te maken. 

Verbeteringen

Als gebruiker heeft u waardevolle kennis voor de verbetering van onze digitale systemen. Uw vragen, opmerkingen en tips kunt u doorgeven aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

 • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
 • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

 • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact