Routebeschrijving

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Contact > Routebeschrijving

Routebeschrijving locatie Arnhem

Bezoekadres:

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4,
6811 CD Arnhem

Per auto:
Per openbaar vervoer:

Parkeermogelijkheden

U kunt gebruik maken van de parkeergarages 'Rozet', 'Broerenstraat' of 'Musis'. Volg de borden P-Route voor deze parkeerlocaties. Meer informatie over de parkeergarages in Arnhem vindt u hier (arnhem.nl).

Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn beschikbaar op parkeerplaats De Trans.

Routebeschrijving locatie Leeuwarden

Bezoekadressen:

Paleis van Justitie
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Per auto en openbaar vervoer:

In Leeuwarden is het gerechtshof gehuisvest op twee locaties in het centrum:

  • het Paleis van Justitie (gebouw met pilaren) aan het Wilhelminaplein. Hier vinden de zittingen van het gerechtshof plaats.
  • Gerechtsgebouw aan het Zaailand 102. Hier hebben de medewerkers hun werkplek.

Het Paleis van Justitie en het Gerechtsgebouw vindt u in het centrum van Leeuwarden, op loopafstand van elkaar. Beide gebouwen zijn zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar.

Parkeergelegenheid:

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Meer informatie over parkeermogelijkheden vindt u verderop.

Looproute vanaf het station (ca. 5 minuten)

Vanuit het station komende steekt u de weg over en loopt via de Sophialaan rechtdoor. Volg deze weg over het water, de Prins Hendrikstraat in. Ter hoogte van de eerstvolgende kruising ziet u links het Paleis van Justitie. Als u bij deze kruising rechtsaf gaat vindt u na ± 75 meter het Gerechtsgebouw (Zaailand 102) aan uw rechterzijde.

Per auto

Volg de borden Centrum en vervolgens P-Route (zie de zwarte pijlen in het routekaartje), en parkeer uw auto in parkeergarage 'Zaailand', tegenover het Paleis van Justitie en het Gerechtsgebouw. U kunt hier betaald parkeren. U vindt het Paleis aan de westkant van de parkeergarage en het Gerechtsgebouw aan de zuidkant.

Parkeermogelijkheden

U kunt parkeren in parkeergarage 'Zaailand', 'Klanderij', 'Oldehove' of 'Hoeksterend'. Volg de borden P-Route voor deze parkeerlocaties.
Parkeergarage 'Zaailand' ligt tegenover het Paleis van Justitie en het Gerechtsgebouw. De overige parkeergarages liggen op een grotere loopafstand. Meer informatie over de parkeergarages in Leeuwarden vindt uhier (parkeergaragesleeuwarden.nl).

Invalidenparkeerplaatsen

Als gehandicapte mag u met een gehandicaptenparkeerkaart in de Nieuwestad ZZ, Sint Jacobsstraat, Wirdumerdijk en Peperstraat buiten de vakken parkeren. U mag daarbij andere weggebruikers niet hinderen. U mag hier maximaal drie uur parkeren, met gebruik van de parkeerschijf en alleen op de volgende tijden:

  • ma. 07.30 - 21.00 uur
  • di. t/m vr. 07.30 - 13.00 uur en 18.00 - 21.00 uur (behalve tijdens markt en koopavonden)
  • za. 07.30 - 12.00 uur

In andere straten in de binnenstad mag u alleen parkeren op parkeerplaatsen die met borden en vakken worden aangegeven. Als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt, mag u parkeren op speciale parkeerplaatsen, herkenbaar aan het bord 'gehandicaptenparkeerplaats'. Voor al deze parkeerplaatsen moet u parkeergeld betalen, ook als houder van een gehandicaptenparkeerkaart.