Specialisatie en kennisdeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVisitatie > Best practices > Specialisatie en kennisdeling

Landelijke samenwerking belastingrechters: ook digitaal

De rechters en raadsheren van belastingrecht komen niet alleen fysiek bijeen in kenniskringen, maar wisselen ook digitaal ervaringen en informatie uit. Via een speciaal portaal hebben zij – en andere medewerkers van de Rechtspraak – toegang tot vakinhoudelijke informatie en notities. Verder bestaat er binnen het portaal een chatfunctie die alleen kan worden gebruikt door leden. Hiervan wordt gebruik gemaakt om vraag- en discussiepunten uit te wisselen, ook tussen rechters en raadsheren van verschillende gerechten.

 

 

Landelijke, specialistische zittingen

De weinig voorkomende zaken erf- en schenkbelasting worden afgedaan op landelijke zittingen. De behandelende kamers worden samengesteld uit belastingrechters van verschillende gerechtshoven en leden van de kenniskring Overige belastingen van het Landelijk Vakinhoudelijk Overleg Belastingrecht.

 

 

Specialisatie door samenbrengen kennis in één team

In het team jeugdrecht in de rechtbank Zeeland-West-Brabant worden sinds 2010 de kennis en deskundigheid over de civiele en strafzaken over jeugdigen gebundeld. Het team jeugdrecht fungeert als aanspreekpunt in alle jeugdzaken.

 

 

Europees nieuws

Een raadsheer van het gerechtshof Amsterdam startte een nieuwsbrief met jurisprudentie van het Hof van Justitie van de EU en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De nieuwsbrief wordt samen met een team van gerechtssecretarissen gemaakt en verschijnt sinds 2013 maandelijks digitaal op europeancourts.blogspot.nl (blogspot.nl). De site was ten tijde van het schrijven van het rapport maar liefst ruim 70.000 keer bezocht en is genomineerd voor de Crystal Scales of Justice Prize van de Europese Commissie.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Let op! Maandag 24 en maandag 31 december zijn wij tot 17.30 uur bereikbaar.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum