Laden...

Rechtspraak werkt aan verbeteringen digitale verzoeken Mijn Strafdossier

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtspraak werkt aan verbeteringen digitale verzoeken Mijn Strafdossier
Utrecht, 17 februari 2022

De pilot Digitaal verzoeken indienen via Mijn Strafdossier bij enkele gerechten heeft een goede start gehad. De behoefte aan digitaal indienen blijkt zo groot, dat advocaten de formulieren ook voor andere verzoeken en soorten zaken gebruiken. Door deze gebruikerservaringen zijn veel mogelijke verbeteringen aan het licht gekomen. Die gaat de Rechtspraak de komende tijd aanpakken. Daarom kunnen de formulieren vanaf 17 februari voorlopig niet worden gebruikt. Advocaten dienen verzoeken weer via de gebruikelijke weg in bij gerechten en parketten.

Ook andere verzoeken

Sinds de start hebben advocaten 290 (stel)verzoeken ingediend bij de arrondissementsparketten en rechtbanken Rotterdam en Den Haag en het gerechtshof Den Haag. Gebleken is dat sommige onderdelen in het formulier niet zo duidelijk zijn als vooraf verwacht. Advocaten dienen daardoor ook verzoeken in die niet via het systeem verwerkt kunnen worden. Dat zorgt voor veel extra werk voor zowel advocaten als de gerechten en de parketten.

Verbeteren

Om deze gebruikerservaringen goed en passend te kunnen verbeteren, worden de formulieren aangepast en zijn daardoor niet beschikbaar. De verzoeken die advocaten in de afgelopen periode digitaal hebben ingediend, handelen de parketten, rechtbanken en het hof vanzelfsprekend verder af.

Via de website worden advocaten geïnformeerd wanneer het weer mogelijk is digitaal verzoeken in te dienen.

Uitspraken