Laden...

Digitaal procederen rijksbelastingen vanaf 30 januari mogelijk bij gerechtshoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen rijksbelastingen vanaf 30 januari mogelijk bij gerechtshoven
Den Haag, 21 december 2022

Vanaf 30 januari kunnen burgers, organisaties en juridische professionals zoals advocaten en belastingadviseurs bij alle gerechtshoven digitaal procederen in rijksbelastingzaken.

Toegang via 'Mijn Rechtspraak'

Via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' is digitaal procederen mogelijk in nieuwe en lopende rijksbelastingzaken. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via 'Mijn Rechtspraak' met DigiD (burgers); eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten).

Digitaal zaaksdossier

Voor rechtzoekenden geldt dat zij nu al de mogelijkheid hebben om digitaal een beroepschrift en aanvullende stukken in te dienen in rijksbelastingprocedures bij de hoven. Dit eenrichtingsverkeer verandert nu in tweerichtingsverkeer. Gevolg is een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Zowel burgers, organisaties en juridische professionals hebben altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende berichten in het eigen digitale zaaksdossier.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Uitspraken