Laden...

Online zittingen voortaan ook via Microsoft Teams mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Online zittingen voortaan ook via Microsoft Teams mogelijk
Den Haag, 29 november 2021

Vanaf 1 december 2021 zet de Rechtspraak ook Microsoft (MS) Teams in voor online zittingen. Het platform is gebruiksvriendelijk voor rechtzoekenden en professionele partijen. En het biedt veel mogelijkheden om de online zitting goed te laten verlopen. 

De keuze voor Teams komt vooral door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Zo zijn meer deelnemers aan een online zitting tegelijk in beeld. Ook hoeven ze vooraf niets te downloaden en hebben zij geen eigen Teams-account nodig. Veel mensen kennen Teams al vanuit hun werk- of privé-situatie.

Online zittingen

Om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk zaken doorgang te laten vinden, heeft de Rechtspraak begin 2020 systemen voor telefonische (beeld)verbinding uitgebreid met Skype voor Bedrijven. In eerste instantie wordt Teams gebruikt naast de al bestaande systemen. Op termijn wordt Skype volledig vervangen door Teams voor online zittingen. In de uitnodiging voor een online zitting, zien rechtzoekenden en professionele partijen via welk systeem de zitting plaatsvindt.

Handleidingen en meer informatie

Handleidingen voor het gebruik van Teams zijn te vinden op de speciale pagina over Online zittingen. Heeft u suggesties over hoe de informatie of handleidingen voor Online zittingen beter kunnen? Geef ze door aan het Rechtspraak Servicecentrum.

Uitspraken