Laden...

Rechtbank Gelderland start pilot Digitale Toegang Jeugdbeschermingszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtbank Gelderland start pilot Digitale Toegang Jeugdbeschermingszaken
Den Haag, 11 mei 2023

Op 5 juni start bij de rechtbank Gelderland een pilot Digitale Toegang in de zaakstroom Jeugdbeschermingszaken. Vanaf die datum kunnen advocaten via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ digitaal communiceren met de rechtbank in bestaande jeugdbeschermingszaken. De pilot is onderdeel van het project Digitale Toegang, dat is gericht op laagdrempelige, digitale toegang tot de Rechtspraak. 

Digitaal communiceren met de rechtbank

Advocaten loggen in via Mijn Rechtspraak met hun Advocatenpas. Daar staan de lopende zaken overzichtelijk bij elkaar. Advocaten kunnen deze digitaal inzien op elk gewenst moment. Het uitwisselen van stukken gebeurt ook via het webportaal.

Op termijn wordt het voor advocaten ook mogelijk om zelf een nieuwe zaak in te dienen via het webportaal 'Mijn Rechtspraak'. Daarmee is de zaakstroom jeugdbeschermingszaken volledig gedigitaliseerd.

Deelnemen aan de pilot

Bent u een advocaat met lopende jeugdbeschermingszaken bij de rechtbank Gelderland? En wilt u graag deelnemen aan de pilot? Meld u dan hier aan. 

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in jeugdbeschermingszaken bij de rechtbank Gelderland is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor procespartijen zoals rechtspersonen en juridische professionals.  

Uitspraken