Laden...

Vanaf 15 november digitaal procederen in beslagrekesten mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vanaf 15 november digitaal procederen in beslagrekesten mogelijk
Den Haag, 26 oktober 2021

Advocaten kunnen vanaf 15 november bij alle rechtbanken eenvoudig digitaal procederen in de zaakstroom beslagrekesten. Dat biedt de advocatuur een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Ook hebben advocaten op elk moment een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende correspondentie in een digitaal zaakdossier.

Nieuw webportaal

Digitaal indienen van beslagrekesten gebeurt via het nieuwe webportaal van de Rechtspraak via rechtspraak.nl. Inloggen gebeurt met de Advocatenpas. Via het portaal kunnen advocaten stukken in pdf-formaat uploaden. Na elk ingediend stuk, ontvangt de advocaat automatisch een digitale ontvangstbevestiging voor de eigen administratie. Nabellen is niet meer nodig.

Tijdwinst

Ruim 80 advocaten hebben in de afgelopen periode het nieuwe webportaal getest via een pilot met de rechtbank Amsterdam. Advocaten die hebben deelgenomen aan de pilot beoordelen het gebruik van het webportaal met een 4,9 uit 5. Als grote pluspunten werden genoemd: tijdswinst, verminderd papiergebruik en de mogelijkheid om ongeacht tijd of plaats zaaksdossiers in te kunnen zien.

De Rechtspraak nodigt advocaten dan ook van harte uit beslagrekesten digitaal in te dienen.

Project Digitale Toegang

Het digitaal indienen van beslagrekesten is onderdeel van het project Digitale Toegang (Project DT) van de Rechtspraak. Met dit project (pdf, 145,3 KB) wil de rechtspraak in de komende jaren eenvoudige digitale toegang realiseren voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.


In de komende periode gaat de Rechtspraak actief aan de slag met het informeren van partijen via onder meer Rechtspraak.nl. Heeft u een concrete vraag over het digitaal indienen van beslagrekesten? Neem dan contact op met het Rechtspraak Servicecentrum.

Uitspraken