Financiële belangen gemoeid met rechtszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Wetenschappelijk onderzoek > Financiële belangen gemoeid met rechtszaken

Financiële belangen gemoeid met rechtszaken

Dit onderzoek is onderdeel van het economische deel van de Onderzoeksagenda van de Rechtspraak 2015-2016, gericht op de (maatschappelijke) kosten en baten, ofwel het economische belang van de Nederlandse rechtspraak. Bij een kwantificering van de maatschappelijke baten of welvaartseffecten van de Rechtspraak is inzicht in het financieel belang gemoeid met rechtszaken een eerste vereiste. Dit onderzoek is bedoeld om deze kwantificering systematisch en met zo goed mogelijk onderbouwde schattingen vorm te geven.

Het project moet leiden tot een schatting van de jaarlijks in totaal met civiele en bestuursrechtelijke rechtszaken in Nederland gemoeide financiële belangen. De uitkomsten van het onderzoek zijn bedoeld om als basis te dienen voor schattingen van de economische betekenis en de baten van (verbeteringen in) het functioneren van de Rechtspraak.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksinstituut Ecorys, onder leiding van Sjerp van der Ploeg.

 

       

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum