Laden...

Informatie voor juristen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Centrale Balie > Informatie voor juristen
    

Diensten

Waarvoor kunnen juristen bij de Centrale Balie terecht?

Algemene informatie

Over procedures en specifieke informatie over lopende procedures.

Inname en afgifte van stukken

U kunt bij de balie beroep-, bezwaar- en verzoekschriften of voorlopige voorzieningen indienen, appel, cassatie of hoger beroep instellen, legalisaties, apostilles en verklaringen afgeven, producties deponeren en een verzoek indienen voor de aanvraag van een kort geding.

Poststukken die bij de Centrale Balie bezorgd worden, gaan dezelfde dag nog naar de juiste afdeling. De Centrale Balie heeft 'spoedkoeriers' tot haar beschikking die opgeroepen kunnen worden om spoedstukken direct naar de juiste afdeling te brengen. De baliemedewerkers bepalen wanneer een poststuk spoedeisend is.

Beslagrekesten kunnen, indien u geen togadoos heeft en na overleg met de afdeling, bij de Centrale Balie opgehaald worden.

 

Inzage van dossiers

De wijze waarop inzage in dossiers is geregeld, verschilt per sector. Wilt u weten hoe de inzage is geregeld, neem dan contact op met de betreffende sector.

 

       

Inzage dossiers strafrecht

De inzageregeling voor een dossier (EK en MK) van de teams strafrecht ziet er als volgt uit:

Voor inzage in (politierechter)sneldossiers gelden afwijkende tijden en dagen. Voor de inzage hiervan moet vooraf contact worden opgenomen met de administratie van strafrecht.

 

Vonnissen kort geding

Kortgedingvonnissen afkomstig van de sector kanton kunnen op de dag van de uitspraak na 11:00 uur opgehaald worden bij de Centrale Balie.

   
     

     

Beëdiging tot advocaat

Een verzoek tot inschrijving als advocaat wordt vanaf 1 januari 2015 ingediend bij de raad van de orde (v.h. raad van toezicht) in het arrondissement waar de verzoeker kantoor wenst te houden en niet meer bij de griffie van de rechtbank.