Laden...

Team insolventiezaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtsgebieden > Civiel recht > Team insolventiezaken

Over team insolventiezaken

Het team insolventiezaken behandelt faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen. Na faillietverklaring wordt er een rechter-commissaris benoemd en een curator aangesteld. Faillietverklaring kan worden uitgesproken op verzoek van een ander of op eigen verzoek (de eigen aangifte). Formulieren voor het doen van eigen aangifte vindt u hier. Heeft u geen DigiD dan kunt u contact opnemen met de griffie van team insolventiezaken (088 361 14 09).
Bij schuldsaneringen wordt een rechter-commissaris en een bewindvoerder benoemd.

Er zijn:

In deze richtlijnen vindt u landelijke afspraken over onder meer de behandeling van verzoeken tot faillietverklaring, surseance van betaling en toepassing van de schuldsaneringsregeling en de verdere afwikkeling.

Uitgebreide informatie over de schuldsaneringsregeling vindt u voorts op Raad voor Rechtsbijstand (rvr.org).

De Recofa-richtlijnen zullen op korte termijn worden aangepast. Het Landelijk procesreglement insolventie, inclusief de landelijk modelaangifte, is in de maak. De streefdatum van inwerkingtreding is 1 januari 2009. De vaste landelijke zittingsdag is dinsdag.