Laden...

Team insolventiezaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtsgebieden > Civiel recht > Team insolventiezaken

Over team insolventiezaken

Het team insolventiezaken behandelt faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen. Na faillietverklaring wordt er een rechter-commissaris benoemd en een curator aangesteld. Faillietverklaring kan worden uitgesproken op verzoek van een ander of op eigen verzoek (de eigen aangifte). Formulieren voor het doen van eigen aangifte zijn verkrijgbaar via de griffie van team insolventiezaken (088 361 14 09).
Bij schuldsaneringen wordt een rechter-commissaris en een bewindvoerder benoemd.

Er zijn:

In deze richtlijnen vindt u landelijke afspraken over onder meer de behandeling van verzoeken tot faillietverklaring, surseance van betaling en toepassing van de schuldsaneringsregeling en de verdere afwikkeling.

Uitgebreide informatie over de schuldsaneringsregeling vindt u voorts op Raad voor Rechtsbijstand (rvr.org).

De Recofa-richtlijnen zullen op korte termijn worden aangepast. Het Landelijk procesreglement insolventie, inclusief de landelijk modelaangifte, is in de maak. De streefdatum van inwerkingtreding is 1 januari 2009. De vaste landelijke zittingsdag is dinsdag.