Laden...

Zitting bijwonen rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen rechtbank Den Haag


Zitting bijwonen

Het Paleis van Justitie in Den Haag is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur open. Als u een rechtszaak wilt bijwonen kunt u zich melden bij de informatiebalie in de hal op de begane grond, Prins Clauslaan 60.

De meeste zittingen zijn toegankelijk voor publiek. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden, zoals een leeftijdsgrens.

 

 

Bezoekinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Den Haag.

 

 

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen
 • De Haagse rechtbank werkt samen met ProDemos. ProDemos biedt scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs de mogelijkheid om een gratis gastles aan te vragen, waarbij ProDemos het bezoek aan de rechtbank voorbereidt. Hierna kan de klas een politierechterzitting bij de rechtbank bijwonen. Dit kan op werkdagen, er is plaats voor maximaal één groep per dagdeel. Schoolklassen moeten begeleid worden door een of meer docenten.

  Op de website van ProDemos (prodemos.nl) staat een rooster van beschikbare zittingen bij de rechtbank Den Haag. U kunt zich als docent aanmelden via deze site. U kunt ook met uw klas alleen een zitting bijwonen (zonder gastles). Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van ProDemos (prodemos.nl).

  Rechtspraak in de klas

  Wilt u als docent met uw klas de rechtbank bezoeken? Bekijk dan het lesmateriaal ter voorbereiding op uw bezoek en meldt u aan via het aanvraagformulier groepsbezoeken.
  Rechtspraak in de klas

 • Bent u geen docent, maar wilt u wel met een groep (tussen de 5 en maximaal 15 personen) een bezoek brengen aan een openbare zitting van de rechtbank Den Haag? Stuur u dan een e-mail aan de afdeling Voorlichting: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl. Vermeld daarin de groepsgrootte, gewenste datum en dagdeel, en eventueel van welke organisatie u bent en wat de aanleiding van uw bezoek is.

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Den Haag (Paleis van Justitie)

  Prins Clauslaan 60
  2595 AJ Den Haag

  Bezoekadres Gouda

  Oosthaven 25
  2801 PC Gouda

  Bezoekadres Leiden

  Witte Singel 1
  2311 BG Leiden
 • ​Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Den Haag, Gouda en Leiden

 • Parkeren bij locatie Den Haag (Paleis van Justitie)

  Er is geen parkeergelegenheid bij het Paleis van Justitie. Op de pagina routebeschrijvingen staat een PDF-document met de autoroute. Hierin zijn ook parkeermogelijkheden aangegeven.

  Parkeren bij locatie Gouda

  Er is geen parkeergelegenheid bij het gerechtsgebouw van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen vindt u informatie over parkeermogelijkheden.

  Parkeren bij locatie Leiden

  Er is geen parkeergelegenheid bij het gerechtsgebouw van de rechtbank.