Laden...

Huisregels rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Bezoekinformatie > Huisregels rechtbank Midden-Nederland

Huisregels rechtbank Midden-Nederland

In de gebouwen van rechtbank Midden-Nederland staan de veiligheid en privacy van bezoekers en medewerkers voorop. Daarom gelden er voor iedereen de volgende huisregels die ook zijn vastgelegd in het huisreglement van rechtbank Midden-Nederland.

 

Wat mag niet?

In het kort is het volgende verboden:

 • Filmen, foto's of geluidsopnamen maken
 • Mobiele telefoon aan in de rechtszaal
 • Eten of drinken in de rechtszaal
 • Roken
 • Het gebruik van alcohol en verdovende middelen
 • Wapens en explosieven
 • Dieren (behalve hulphonden)
 • Gezichtsbedekkende kleding te dragen, behalve wanneer dit voor de veiligheid of de gezondheid noodzakelijk is.

 

 

Melden, legitimeren en beveiliging

Als u de rechtbank binnen wilt gaan moet u zich bij de portier melden en de reden van uw bezoek opgeven. Ook dient u zich te kunnen legitimeren.

Daarnaast neemt de rechtbank Midden-Nederland de nodige veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat bepaalde voorwerpen het gebouw mee worden binnengenomen. Het scannen van uw bagage en fouillering kan onderdeel zijn van de toegangscontrole.

Wanneer het druk is bij de ingang van de rechtbank, moet u mogelijk even wachten voordat u door de toegangscontrole kunt. Advocaten, gerechtsdeurwaarders, politieambtenaren, tolken, bewindvoerders en medewerkers van de Raad voor de Rechtspraak en het OM hebben op vertoon van hun pas vrijstelling van controle bij de hoofdingang.

 

 

Niet toegestane voorwerpen

Het is niet toegestaan om het volgende mee te nemen in het gerechtsgebouw:

 • Slag-, steek-, vuurwapens en explosieven (hier vallen bijvoorbeeld ook onder een grote nagelvijl, een zakmes of een schaar).
 • Audiovisuele apparatuur (niet zonder voorafgaande toestemming).
 • Verdovende middelen en alcohol.

Als u een van deze zaken bij u heeft, moet u deze bij de portier achterlaten. Bij het verlaten van het gebouw krijgt u uw eigendommen weer terug. Dit is niet het geval indien het volgens de wet verboden voorwerpen betreft, zoals een vuurwapen. Deze worden in beslag genomen en er wordt aangifte bij de politie gedaan.

 

 

Camerabewaking

In verband met de veiligheid en orde wordt in de gebouwen van de rechtbank Midden-Nederland toezicht gehouden met camera's.

Ordehandhaving

In het gebouw dient u de aanwijzingen van de bodes en beveiligingsbeambten op te volgen. Iedereen die de orde verstoort kan uit het gebouw worden verwijderd. Wanneer het vermoeden bestaat van het plegen van een strafbaar feit wordt de politie ingeschakeld en kunt u uit het gebouw worden verwijderd. Dit kan tot gevolg hebben dat u niet of niet tijdig op een zitting verschijnt.