Laden...

Schuldenloket rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Regels en procedures > Schuldenloket rechtbank Noord-Holland

Schuldenloket

Heeft u een rechtszaak bij de rechtbank Noord-Holland en zoekt u hulp bij het oplossen van uw financiële schulden? Een medewerker van de rechtbank helpt u graag.

Hoe werkt het?

U moet voor een rechtszaak naar de rechtbank en hebt schulden. Tijdens de behandeling van uw rechtszaak vertelt u aan de rechter dat u schulden heeft en hulp zoekt. De rechter kan u er ook naar vragen.

Soms zit er een schuldhulpverlener in de zittingszaal. De rechter kan ook een medewerker van het schuldenloket erbij halen. Die medewerker bespreekt met u de schuldenproblemen en vult een formulier met u in. Zij regelt dat schuldhulpverlening van de gemeente waar u woont contact met u opneemt voor een afspraak. U gaat dan samen met de gemeente aan de slag om uw schulden te verminderen.

Doorverwijzing is mogelijk vanuit alle rechtsgebieden en naar alle gemeenten in het arrondissement van de rechtbank Noord-Holland. De rechter doet nog steeds een uitspraak in uw rechtszaak.