Laden...

Zittingen bijwonen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zitting bijwonen

Publiek is welkom bij openbare zittingen van onze rechtbank. Wilt u zich aanmelden voor een zitting van de rechtbank Noord-Nederland? Dan kunt u zich opgeven voor de door u gewenste zitting in Assen, Groningen of Leeuwarden via het daarvoor bestemde aanmeldformulier. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen.

Let op: Gelet op de beperkingen van onze gebouwen worden voor zittingen tot en met 27 april 2021 aanmeldingen slechts beperkt toegewezen.

Verantwoord en veilig

Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor onze gerechtsgebouwen een maximum aantal bezoekers vastgesteld waarbij de anderhalve meter-norm gewaarborgd blijft. Procespartijen krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimtes, gevolgd door de pers (minimaal 3 zitplaatsen) en publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Aanmelden

U kunt zich vanaf 7 kalenderdagen tot maximaal twee werkdagen van te voren aanmelden voor een zitting. U krijgt binnen 2 werkdagen voor de zitting per e-mail bericht of u aanwezig kunt zijn. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering en uw identificatiebewijs.

Zie voor actuele coronagerelateerde informatie de pagina Maatregelen coronavirus van de rechtbank Noord-Nederland of de coronapagina van de Rechtspraak.

Bezoekinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Noord-Nederland.

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Assen

  Brinkstraat 4
  9401 HZ Assen

  Bezoekadres Groningen

  Guyotplein 1
  9712 NX Groningen

  Bezoekadres Leeuwarden

  Zaailand 102
  8911 BN Leeuwarden

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Assen, Groningen en Leeuwarden.
 • Parkeren bij locatie Assen

  U kunt parkeren in het centrum in de Gemeentegarage, de Torenlaan en op het Veemarktterrein.

  Parkeren bij locatie Groningen

  Direct rechts van het gerechtsgebouw vindt u het parkeerterrein.

  Parkeren bij locatie Leeuwarden

  U kunt parkeren in de parkeergarages Zaailand, Klanderij, Oldehove en Hoeksterend. Volg de parkeerroute voor deze parkeerlocaties. Lees meer over de parkeergarages.