Laden...

De Videorechter: toegankelijke manier om uw bewindzaak bij te wonen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Regels en procedures > De Videorechter: toegankelijke manier om uw bewindzaak bij te wonen

Via een beeldscherm in Emmen contact met de rechter in Assen

Bij de rechtbank Noord-Nederland (RNN) kunt u, als u in de gemeente Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn woont, uw bewindzaak via een videoverbinding bijwonen. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Emmen. De Videorechter draagt bij aan de toegankelijkheid en digitalisering binnen de Rechtspraak.

Een zitting via videoverbinding is hetzelfde als een gewone zitting. Alleen heeft u nu via een beeldscherm contact met de rechter. U hoeft niet naar de rechtbank in Assen te komen maar u wordt, samen met uw bewindvoerder, verwacht in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Emmen. U bespaart hiermee reistijd en reiskosten.
In het gemeentehuis kunt u zich melden bij informatiebalie A. U ziet op die balie een bordje met het logo van de rechtbank staan. Vervolgens begeleidt een medewerker van het gemeentehuis u van het begin tot het einde van de zitting.
Uw zaak wordt vanuit een speciaal ingerichte kamer via een videoverbinding behandeld. Deze kamer is geschikt voor maximaal vier personen. Dit is inclusief uw bewindvoerder.

Zie hier hoe een videozitting in z’n werk gaat

 

Wilt u uw zaak niet via een videozitting laten behandelen?

Dan kunt u ons dit zo spoedig mogelijk telefonisch of schriftelijk laten weten. Er wordt dan een zitting in het gerechtsgebouw in Assen gepland.

Contact met de rechtbank

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Dan kunt u contact opnemen met de rechtbank, team Curatele, Bewind en Mentorschap, telefoon: 088 – 361 13 30.