Laden...

De Videorechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Via beeldscherm contact met de rechter

Bij de rechtbank Noord-Nederland kunt u, als u in de gemeente Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn woont, uw bewindzaak via een videoverbinding bijwonen. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Emmen. 

De Videorechter draagt bij aan de toegankelijkheid en digitalisering binnen de Rechtspraak.

Een zitting via videoverbinding is hetzelfde als een gewone zitting. Alleen heeft u nu via een beeldscherm contact met de rechter.

U wordt, samen met uw bewindvoerder, verwacht in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Emmen. U hoeft dus niet naar de rechtbank in Assen te komen. Daarmee bespaart u reistijd en reiskosten.

Hoe gaat het in zijn werk?

In het gemeentehuis kunt u zich melden bij informatiebalie A. U ziet op die balie een bordje met het logo van de rechtbank staan. Vervolgens begeleidt een medewerker van het gemeentehuis u van het begin tot het einde van de zitting.

Uw zaak wordt vanuit een speciaal ingerichte kamer via een videoverbinding behandeld. Deze kamer is geschikt voor maximaal vier personen. Dit is inclusief uw bewindvoerder.

Zie in onderstaande video hoe een videoverbinding in z'n werk gaat:

Wilt u geen videozitting?

Dan kunt u ons dit zo spoedig mogelijk telefonisch of schriftelijk laten weten. Er wordt dan een zitting in het gerechtsgebouw in Assen gepland.

Contact met de rechtbank

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Dan kunt u contact opnemen met de rechtbank, team Curatele, Bewind en Mentorschap.