Laden...

Gebouwen en exposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Over de rechtbank > Gebouwen en exposities

Zwolle

Het gerechtsgebouw in Zwolle kent een oud deel en een nieuw deel. De oude rechtbank stamt uit 1977 en is ontworpen door architect Jo Krüger. Het nieuwe deel is van de hand van architect Rob Hootsmans. Nadat de nieuwe rechtbank in gebruik was genomen op 3 juni 2013, werd het oude gebouw grondig gerenoveerd.

 

 

 

Almelo

Het gerechtsgebouw in Almelo, een ontwerp van architect Cor Kalfsbeek, is in gebruik genomen op 29 mei 1995. In 2013 is de bouw van een nieuwe zittingszaal bij het al bestaande complex afgerond.

 

 

Het Torentje

Voor de hoofdingang van het gerechtsgebouw in Almelo staat een torentje. Dit torentje uit 1910 maakte ooit deel uit van de oude textielfabriek van Nijverdal ten Cate. Het torentje is in 1995 gerestaureerd. Tegenwoordig staat het torentje bekend als het kleinste museum van Nederland: het biedt plaats aan een wisselend programma van exposities van diverse kunstenaars. Iedere expositie blijft ongeveer 4 maanden in het torentje.

 

Exposities

De rechtbank Overijssel organiseert doorlopend exposities in het gerechtsgebouw te Almelo. Deze exposities zijn elke werkdag vrij toegankelijk voor het publiek tussen 08.30 en 17.00 uur.

Wilt u meer informatie of wilt u exposeren? Neem dan contact op met de afdeling communicatie.

 

 

Zie ook: