Gebouwen en exposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Over de rechtbank > Gebouwen en exposities

Zwolle

De rechtbank Overijssel en de Rijksgebouwendienst realiseren de renovatie en nieuwbouw van het justitiegebouw in Zwolle. De nieuwbouw is op 3 juni 2013 officieel in gebruik genomen. De architectuur is door Rob Hootsmans. Bouwcombinatie Dura Vermeer / Trebbe heeft de nieuwbouw verzorgd en doet ook de renovatie van het oude pand.

Het nieuwe gebouw is te vinden naast het oude gerechtsgebouw en grenst aan de historische stadsgracht.

 

 

Renovatie huidig gerechtsgebouw

Nu de rechtbank de deuren van het nieuwe justitiegebouw in Zwolle heeft geopend, zijn de deuren van het oude pand aan de Luttenbergstraat gesloten. Dit gebouw uit 1977 van de hand van architect Krüger wordt nu gerenoveerd.

Voor vragen of meer informatie neemt u contact op met de afdeling communicatie.

Voor meer informatie over het nieuwe gebouw en over het bouw- en renovatieproces gaat u naar de website van het Rijksvastgoedbedrijf (rijksvastgoedbedrijf.nl).

 

Almelo

Het gerechtsgebouw in Almelo, een ontwerp van architect Cor Kalfsbeek, is in gebruik genomen op 29 mei 1995. In 2013 is de bouw van een nieuwe zittingszaal bij het al bestaande complex afgerond.

 

 

Het Torentje

Voor de hoofdingang van het gerechtsgebouw in Almelo staat een torentje. Dit torentje uit 1910 maakte ooit deel uit van de oude textielfabriek van Nijverdal ten Cate. Het torentje is in 1995 gerestaureerd. Tegenwoordig staat het torentje bekend als het kleinste museum van Nederland: het biedt plaats aan een wisselend programma van exposities van diverse kunstenaars. Iedere expositie blijft ongeveer 4 maanden in het torentje.

 

Exposities

De rechtbank Overijssel organiseert doorlopend exposities in het gerechtsgebouw te Almelo. Deze exposities zijn elke werkdag vrij toegankelijk voor het publiek tussen 08.30 en 17.00 uur.

Wilt u meer informatie of wilt u exposeren? Neem dan contact op met de afdeling communicatie.

 

 

Zie ook: