Laden...

Beroep en verzoekschrift huisverbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Centrale Informatiebalie > Beroep en verzoekschrift huisverbod

Huisverbod

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een dergelijk verbod kunnen beroep indienen bij de rechtbank, team familie. Daarbij kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, waarbij gevraagd kan worden om het huisverbod te schorsen. De rechtbank zal dergelijke verzoeken binnen enkele dagen behandelen.

Wilt u beroep instellen tegen een huisverbod en een verzoek om een voorlopige voorziening indienen dan kunt u gebruik maken van dit formulier (pdf, 604,8 KB).
Als u een verzoek doet voor een voorlopige voorziening dan zal er binnen drie werkdagen een zitting worden gepland. De rechtbank kan daarbij geen rekening houden met dagen waarop u of uw advocaat niet kan. 

Een huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. Meer informatie is te vinden op https://www.huiselijkgeweld.nl (huiselijkgeweld.nl).