Laden...

Routebeschrijvingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Contact > Routebeschrijvingen

Bereikbaarheid gerechtsgebouw Rotterdam

Aanleg keerlus tram en vergroening Posthumalaan en Veemstraat

Vanaf maandag 13 juli a.s. start de gemeente Rotterdam met de aanleg van een keerlus voor de tram en vergroening van de Posthumalaan en de Veemstraat. De totale herinrichting loopt van half juli tot en met het eerste kwartaal 2021. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats om de verkeershinder voor bedrijven en bewoners zoveel mogelijk te beperken. De volledige fasering en hiermee verbonden omleidingen vindt u op de informatiepagina van de gemeente Rotterdam (www.rotterdam.nl)

Bezoekers van het gerechtsgebouw Rotterdam dienen rekening te houden met enige verkeershinder en aangekondigde omleidingen.

 

 

Routebeschrijvingen

Zie hieronder (links naar) routebeschrijvingen per auto of fiets. Plan uw reis per openbaar vervoer (9292.nl).

Rotterdam

Adres:
Wilhelminaplein 100-125, 3072 AK Rotterdam

Routebeschrijving (google.nl).

Openbaar vervoer:

Neem vanaf Rotterdam Centraal of metrostation Beurs/Churchillplein de metro richting Slinge of Spijkenisse en stap uit bij station Wilhelminaplein. Of neem bijvoorbeeld tram 20, 23 of 25 en stap uit bij halte Wilhelminaplein; plan uw reis met 9292 (9292.nl).

Looproute vanaf metrostation of tramhalte Wilhelminaplein (1 minuut):

  • Loop naar het ontvangstgebied van de rechtbank.
  • De ingangen van het ontvangstgebied bevinden zich aan de metro-zijde (via de Galleria) en aan de zijde van de Posthumalaan.

Parkeren:

Het gerechtsgebouw is gevestigd op de Kop van Zuid. Daar is zeer beperkt parkeergelegenheid. Wij raden bezoekers dan ook aan met het openbaar vervoer te komen. De metro stopt onder het gerechtsgebouw, halte Wilhelminaplein. Komt u toch met de auto? In de omgeving van het gerechtsgebouw geldt betaald parkeren. Meer informatie over het parkeerbeleid in Rotterdam kunt u vinden op
rotterdam.nl   

Dordrecht

Adres:
Steegoversloot 36,
3311 PP Dordrecht

Routebeschrijving (google.nl)

Openbaar vervoer:
Vanaf het station Dordrecht kunt u gebruik maken van de stadsbus lijn 10 richting Weeskinderendijk P+R; deze stopt ook voor het gerechtsgebouw Dordrecht.

Looproute vanaf station Dordrecht (circa 15 minuten):

  • Loop rechtdoor de Johan de Wittstraat in.
  • Neem na de rotonde eerste straat rechtsaf (de Vest).
  • Volg de Vest tot bij de kruising Steegoversloot-St. Jorisweg.
  • Ga hier linksaf de Steegoversloot in.
  • Na 100 meter vindt u aan uw rechterkant het gerechtsgebouw.


Parkeren:

In de omgeving van het gerechtsgebouw is mogelijkheid tot parkeren. Bij de hoofdingang van het gerechtsgebouw zijn enkele invalidenparkeerplaatsen. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein Steegoversloot op Stek 22 (tussen de Schoolstraat en de Vranckenstraat) of in de nabijgelegen parkeergarage Drievriendenhof (P1 Parking Dordrecht Centre). In dat geval volgt u bij binnenkomst van het centrum van Dordrecht de borden P-Drievriendenhof. 

 Meer informatie over het parkeerbeleid in Dordrecht (dordrecht.nl)